E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19782
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesības uz pabalstu nosaka atbilstoši VDEĀVK atzinumam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. aprīlī, 2020
Māris Barkāns

Labdien! Esmu 2. grupas invalīds, persona ar kustību traucējumiem, kura pārvietojas ratiņkrēslā bez pavadoņa. No 2017. gada beigām gaidu gūžas operāciju. Kāpēc netiek saņemts pabalsts transporta izdevumu komensācijai invalīdam, kuram ir apgrūtināta pārvietošanās? Paldies!

A
atbild:
14. aprīlī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pabalstu transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, piešķir personai, kurai noteikta invaliditāte un Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (VDEĀVK) izsniegusi atzinumu par medicīniskām indikācijām vieglā automobiļa speciālai pielāgošanai un pabalsta saņemšanai transporta izdevumu kompensēšanai. Pabalsta apmērs ir 79,68 eiro par katru pilnu sešu mēnešu periodu.

Tiesības saņemt šo pabalstu ir no dienas, kad personai izsniegts VDEĀK atzinums.

Pabalstu piešķir saskaņā ar Valsts sociālo pabalstu likuma 12. pantu un Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1606 “Noteikumi par pabalsta apmēru transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, tā pārskatīšanas kārtību un pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību”.

Informāciju par cilvēkiem ar invaliditāti, kuriem ir izsniegts atzinums par medicīnisko indikāciju noteikšanu speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un pabalsta saņemšanai, Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisija Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai iesniedz elektroniski.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas