E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33363
Lasīšanai: 2 minūtes

Pirmsskolas vecuma bērnam ar invaliditāti, kas sabiedriskajā transportā brauc kopā ar pavadoni, jāuzrāda invaliditātes apliecība

J
jautā:
21. jūlijā, 2024
Anna

Labdien! Kādi dokumenti ir nepieciešami 4 gadus vecam bērnam ar invaliditāti, lai viņš varētu pārvietoties ar sabiedrisko transportu kopā ar pavadoni (mammu)? Vai tā ir tikai invaliditātes apliecība, vai arī bērnam ir jābūt obligāti ID/pasei? Paldies. 

A
atbild:
23. jūlijā, 2024
Labklājības ministrija
Līga Ševčuna, Sociālo pakalpojumu un invaliditātes politikas departamenta vecākā eksperte

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 414 “Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi” 5.1. apakšpunktu personām ar I vai II invaliditātes grupu un personām līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, kā arī personai, kas pavada personu ar I invaliditātes grupu vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, ir tiesības bez maksas izmantot sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus pilsētas nozīmes un reģionālās nozīmes maršrutā, ja: pirmsskolas vecuma bērni ar invaliditāti uzrāda invaliditātes apliecību.  

Attiecīgi, lai pirmsskolas vecuma bērns ar invaliditāti varētu pārvietoties ar sabiedrisko transportu kopā ar pavadoni, nepieciešams uzrādīt tikai invaliditātes apliecību.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas