E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15943
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Brīvdienas saistībā ar stāšanos laulībā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. decembrī, 2018
Mārtiņš

Labdien! Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 3. panta ceturtās daļas 3. punkts nosaka, ka valsts vai pašvaldības institūcija tai piešķirto finanšu līdzekļu ietvaros iekšējos normatīvajos aktos, pašvaldības saistošajos noteikumos, darba koplīgumos vai darba līgumos amatpersonām (darbiniekiem) var paredzēt tikai šādus ar papildu atlīdzību saistītus pasākumus – ne vairāk kā trīs apmaksātas brīvdienas saistībā ar stāšanos laulībā. Jautājums – vai situācijā, kad minētās apmaksātās brīvdienas darbinieks lūdz piešķirt no 24.12. līdz 26.12., kas ir svētku dienas, darba devējam ir pienākums tās piešķirt, sākot ar pirmo darba dienu pēc svētkiem, vai tomēr svētku dienas šādās apmaksātās brīvdienās tiek ieskaitītas? Paldies jau iepriekš par atbildi!

A
atbild:
19. decembrī, 2018
Valsts kanceleja
Evija Burbecka, Valsts pārvaldes cilvēkresursu nodaļas konsultante

Nav īsti saprotama personas vēlme pieprasīt brīvdienas svētku dienās, kas jau ir brīvdienas. Tas attaisnojas situācijā, ja darbiniekam ir noteikts summētais darba laiks un saskaņā ar apstiprināto darba grafiku viņam šajās dienās būtu jāstrādā.

Lai ievērotu labas pārvaldības principu un sasniegtu likumā noteiktās normas mērķi, tad trīs apmaksātas brīvdienas saistībā ar stāšanos laulībā būtu piešķiramas pēc darbinieka vēlmes dienās, kas ir vai nu pirms laulības reģistrācijas dienas, laulību reģistrācijas dienā, vai uzreiz pēc tās, vai arī dalot – kāda diena pirms un kāda diena pēc laulības reģistrācijas dienas.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas