E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14823
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Lēmumu, kā remonts veicams, pieņem pārvaldnieks

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūlijā, 2018
Regina

Labdien, es dzīvoju 5-stāvu mājā ceturtā stāvā. Pavasarī mums tika mainīts ūdens un kanalizācijas stāvvads. Tika lauzta siena no katra dzīvokļa puses, remonts pēc stāvvada maiņas veica katrs dzīvoklis uz sava rēķīna. Tagad dzīvoklī, kas atrodas zemāk par manu dzīvokli, uz griestiem un sienas sāka tecēt ūdens. Mana dzīvokli viss ir sauss. Namu pārvalde atkal grib lauzt sienu no dzīvokļa puses, kaut to mierīgi var izdarīt no kāpnem. Jautājums:

  1. vai es varu atteikt un namu pārvaldei jāveic remontu, uzlaužot sienu no kāpnem,
  2. vai es atļauju lauzt sienu no dzīvokļa puses, pieprasot namu pārvaldei veikt remontu pēc seku noveršanas?
A
atbild:
02. augustā, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš uzsver – dzīvokļa īpašniekam neatkarīgi no tā, cik reižu remonts veikts, ir jānodrošina brīva piekļuve objektam. “Lēmumu, kā remonts veicams, pieņem pārvaldnieks, un dzīvokļa īpašnieks nevar noteikt, ka siena jālauž no kāpņu telpas puses.”

Ja sienas bojājumi dzīvoklī nav nodarīti tādēļ, ka iepriekš pieejamās vietas remonta gaitā patvaļīgi aizmūrētas, tad tie ir jānovērš apsaimniekotājam. To var darīt arī pats dzīvokļa īpašnieks, rēķinu par remonta izmaksām pēc tam iesniedzot apsaimniekotāja komunālajā dienestā, kam zaudējumi ir jāapmaksā.

Tomēr, ja problēmas ar stāvvadu ir gana regulāras, V. Peipiņš dzīvokļa īpašniekam iesaka atrast konstruktīvu risinājumu (piemēram, dekoratīvu paneli), lai siena ikreiz nebūtu jālauž.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas