E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14164
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādu piedziņas uzņēmuma kontakti

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. aprīlī, 2018
Juris

Labdien! Vai parādu piedziņas uzņēmums savā mājaslapā drīkst neuzrādīt vadības un priekšniecības tālruņus, kā rezultātā ar viņiem nav iespējams kontaktēties, lai viņus informētu par viņu darbinieku nepieklājīgu uzvedību?

A
atbild:
07. maijā, 2018
Laura Studente
LV portālam

Parādu ārpustiesas atgūšanas likuma 7. pants nosaka, ka kreditors vai parāda atgūšanas pakalpojuma sniedzējs, uzsākot parāda atgūšanu, rakstveidā paziņo parādniekam par parāda esamību un aicina labprātīgi izpildīt kavētās maksājuma saistības.

Šajā paziņojumā sniedzama šāda informācija:

  • par kreditoru – juridisko personu: firma (nosaukums), reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, telefona numurs, elektroniskā pasta adrese un cita kontaktinformācija; par kreditoru – fizisko personu: vārds, uzvārds, personas kods, adrese, telefona numurs, elektroniskā pasta adrese un cita kontaktinformācija;
  • par parāda atgūšanas pakalpojuma sniedzēju – juridisko personu: firma (nosaukums), reģistrācijas numurs, speciālās atļaujas (licences) numurs, juridiskā adrese, telefona numurs, elektroniskā pasta adrese un cita kontaktinformācija; par parāda atgūšanas pakalpojuma sniedzēju – fizisko personu: vārds, uzvārds, personas kods, speciālās atļaujas (licences) numurs, adrese, telefona numurs, elektroniskā pasta adrese un cita kontaktinformācija.

Līdz ar to piedziņas firmas telefona adresei un elektroniskā pasta adresei ir jābūt norādītai rakstveida paziņojumā par parāda atgūšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas