E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1103
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
3
3

Plānveida operācijas

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. aprīlī, 2012
Kristīne

Labdien! Kādi normatīvie akti vai juridiskie termini skaidro definīciju - plānveida operācija? Uz ko atsaukties un kur tas ir paskaidrots, lai pacients saprastu šī termina jēdzienu.

A
atbild:
23. aprīlī, 2012
Veselības ministrija
Oskars Šneiders, Komunikācijas nodaļas pārstāvis

 Neatliekamās medicīniskās  palīdzības apjoms ir definēts  Ministru kabineta noteikumu Nr.1046 „Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība” 112.punktā. Neatliekamā medicīniskā palīdzība tiek sniegta  pēkšņu saslimšanu vai hronisku slimību paasināšanās gadījumā, kas apdraud pacienta dzīvību, kā arī  smagu mehānisku, termisku, ķīmisku un kombinētu traumu, elektrotraumu, svešķermeņu elpošanas ceļos, slīkšanas, smakšanas, saindēšanās un citos neatliekamos gadījumos.

Operācijas var būt neatliekamas (piemēram, apendicīta u.c.) vai plānveida (piemēram, locītavu endoprotezēšana u.c.). Plānveida veselības aprūpes pakalpojumus (plānoti diagnostiskie izmeklējumi, plānotas operācijas) pacientam, izvērtējot veselības stāvokli, ambulatori vai stacionārā sniedz noteiktā laika periodā.

Lai saņemtu plānveida veselības aprūpes pakalpojumu, ir jābūt ārsta nosūtījumam un tiek veidotas gaidīšanas rindas pakalpojuma saņemšanai. Dažādu veselības aprūpes pakalpojumu veidu saņemšanai var būt dažāds gaidīšanas rindu garums (atkarībā no pacientu skaita, pieejamajiem resursiem, pacienta izvēlētās ārstniecības iestādes).  Plānveida operācijas gadījumā pacienta veselības stāvoklis ir salīdzinoši stabils un veselības aprūpes pakalpojumi (diagnostiskie izmeklējumi, operācijas) netiek sniegti nekavējoties neatliekamā kārtā, bet var tikt sniegti atbilstošā laika periodā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas