DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

I. Jaunzeme Kijevā tiekas ar Lietuvas un Ukrainas nodokļu administrāciju vadītājiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, uzturoties darba vizītē Kijevā, tikusies ar Ukrainas nodokļu administrācijas vadītāju Sergiju Verlanovu (Sergiy Verlanov), kā arī Lietuvas nodokļu administrācijas vadītāju Editu Janušieni (Edita Janušiene).

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar nodokļu nomaksas un muitas darba aktualitātēm visās trīs valstīs, daloties pieredzē par paveikto šajā jomā.

Ukrainas puse norādīja, ka šobrīd valstī tiek īstenotas vērienīgas reformas, lai efektivizētu nodokļu iekasēšanu, lielā mērā pieredzi gūstot tieši no Latvijas un Lietuvas.

Vizītes laikā notika arī tikšanās ar Ukrainas Muitas dienesta vadību. Sarunā ar Ukrainas Muitas dienesta vadītāju Maksimu Nefjodovu (Maksym Nefyodov) VID ģenerāldirektore aktualizēja jautājumu saistībā ar cīņu pret kontrabandu no tādām valstīm kā Krievija, Baltkrievija un arī Ukraina.

“Savā darbā rēķināmies, ka mūsu muitas dienesta darbība faktiski ir Eiropas Savienības (ES) seja, turklāt tieši no mūsu darba lielā mērā ir atkarīgs tas, kādā apjomā dažādas kontrabandas preces nonāk ES,” sacīja I. Jaunzeme.

Lielākās problēmas kontrabandas jomā ES valstīm, tostarp Latvijai, rada mēģinājumi nelegāli ievest no trešajām valstīm cigaretes, ņemot vērā lielo cenu atšķirību ES valstīs, salīdzinot ar trešajām valstīm. Tāpat tika akcentēta narkotiku kontrabandas problemātika.

Uzmanība tika pievērsta arī skaidras naudas transportēšanai pāri valstu robežām. Šis jautājums saistīts ar vienu no Latvijas un tādējādi arī VID prioritātēm – novērst nelegāli iegūtas skaidras naudas legalizāciju.

“Jau no šā gada sākuma tiek pievērsta liela uzmanība, lai novērstu nelegāli iegūtu lielu naudas summu ievešanu Latvijā. Attiecībā uz šo jautājumu tiek realizēta nulles tolerances politika,” tā VID ģenerāldirektore.

Ukrainas Muitas dienesta vadība, informējot par iecerētajām pārmaiņām muitas kontroles jomā, pauda vēlmi šā gada laikā apmeklēt abas Baltijas valstis – Latviju un Lietuvu, lai iepazītos ar to pieredzi, izvērtējot, cik lielā mērā iespējams to pārņemt. Visas puses bija vienisprātis par nepieciešamību veikt informācijas apmaiņu par nodokļu administrācijas un muitas kontroles aktualitātēm starp visām trīs valstīm.

Latvijas, Lietuvas un Ukrainas nodokļu un muitas administrāciju vadības tikšanās norisinās no 7. līdz 10. oktobrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI