NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
14. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
14
14

“Latvijas Vēstneša” platformai martā apmeklējuma rekords

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Gandrīz katrs trešais (30,56%) interneta lietotājs Latvijā martā ir izmantojis kādu oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” platformas vietni, liecina starptautiskās interneta izpētes aģentūras “Gemius” dati. Viens no galvenajiem iemesliem auditorijas nozīmīgajam pieaugumam – sabiedrības interese par jaunajiem tiesību aktiem, to skaidrojumiem un citu kvalitatīva satura informāciju ārkārtējās situācijas laikā.

Kopumā valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformu, ko uztur “Latvijas Vēstnesis”, apmeklējis 445 431 reālais lietotājs* (real users).

Platformu veido četras vietnes – vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv, juristavards.lv –, kā arī žurnāla “Jurista Vārds” drukātais izdevums. Tas ir savstarpēji saistītu pakalpojumu kopums, kas nodrošina, lai privātpersonas būtu informētas par savām tiesībām un pienākumiem.

Taču “Gemius” ikmēneša pētījumā “GemiusAudience” piedalās tikai trīs vietnes. Proti, vietne vestnesis.lv, kurā iedzīvotājiem pieejams oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis”, tajā nav pieteikta informācijas drošības apsvērumu dēļ, līdz ar to faktiskā platformas auditorija ir vēl lielāka un sasniedz vismaz pusmiljonu.

Auditorija martā pieaugusi par vairākiem desmitiem tūkstošu reālo lietotāju. 445 431 reālais lietotājs Latvijā jeb 30,56% no visiem Latvijas interneta lietotājiem – tāda ir “Latvijas Vēstneša” platformai reģistrētā auditorija 2020. gada martā (salīdzinājumam janvārī – 27,5% jeb 403 010). Tātad gandrīz katrs trešais interneta lietotājs vecumā no 7 līdz 74 gadiem ir izmantojis kādu “Latvijas Vēstneša” vietni (likumi.lv, lvportals.lv, juristavards.lv).

Katrai vietnei atsevišķi martā bijis nozīmīgs auditorijas pieaugums:

  • likumi.lv – 276 709 jeb 18,98% no visas interneta lietotāju auditorijas;
  • lvportals.lv301 773 jeb 20,70%;
  • juristavards.lv15 637 jeb 1,07%.

Viens no skatītākajiem dokumentiem ir Ministru kabineta rīkojuma “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” aktuālā redakcija, kas vietnē likumi.lv atvērta 80 000 reižu, savukārt šī rīkojuma tulkojums angļu valodā skatīts vairāk nekā 1000 reižu.

Tematiski noderīgas saites:

Valsts institūciju, tiesu, pašvaldību paziņojumi pieejami atsevišķā sarakstā: https://lvportals.lv/arhivs/tags:6206/lapa:1/kanals:4188.

Atgādinām, ka vietnē vestnesis.lv ir pieejams oficiālais izdevums ”Latvijas Vēstnesis”. Lai ar ārkārtējo situāciju saistītos tiesību aktus operatīvi padarītu pieejamus sabiedrībai, biežāk klajā nāk oficiālā izdevuma papildu laidieni. Piemēram, 10. aprīlī iznāca pieci (!) laidieni, lai nodrošinātu valdības lēmumu oficiālo publikāciju.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI