E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8769
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par zemes izmantošanas mērķi

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. janvārī, 2016
Anžela

Labdien. Nevaru saprast, kāds zemei izmantošanas mērķis. Valsts zemes dienesta izziņā rakstīts, ka lauksaimniecības; pašvaldības arhitekts saka, kā rūpnieciska un liek sodu par to, ka es uz savas zemes gabala turu nelielu piemājas saimniecību (jau 30 gadus), bet tomēr rēķina zemes īpašuma nodokli kā no lauksaimniecības zemes. Kur taisnība?

A
atbild:
19. janvārī, 2016

Valsts zemes dienestā (VZD) informē, ka zemes lietošanas mērķi nosaka atbilstoši MK noteikumiem Nr.496 „Nekustamā īpašuma lietošanas mērķu klasifikācija un nekustamā īpašuma lietošanas mērķu noteikšanas un maiņas kārtība”. Zemes lietošanas mērķis raksturo zemes pašreizējo izmantošanu vai pašvaldības teritorijas plānojumā (detālplānojumā) norādīto atļauto zemes izmantošanu. Lietošanas mērķa maiņu Kadastra informācijas sistēmā veic gadījumos, kad, piemēram, iepriekš noteiktais lietošanas mērķis neatbilst nomas līgumā noteiktajai zemes izmantošanai; pēc izmaiņām teritorijas plānojumā neapbūvētai zemes vienībai iepriekš noteiktais apbūves zemes lietošanas mērķis neatbilst teritorijas plānojumā noteiktajai plānotajai (atļautajai) izmantošanai utt.

Kadastra informācijas sistēmā zemes lietošanas mērķi maina, tikai pamatojoties uz attiecīgās valsts institūcijas vai pašvaldības pieņemta lēmuma par zemes vienības vai zemes vienības daļas lietošanas mērķa maiņu.

Papildus informāciju par zemes lietošanas mērķi var iegūt saitē.

VZD Jums iesaka vērsties attiecīgajā pašvaldībā ar lūgumu noskaidrot, kāds ir piešķirts lietošanas mērķis Jūsu īpašumā esošajai zemes vienībai, izrietoši, to salīdzināt ar Kadastra informācijas sistēmā reģistrēto mērķi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas