E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8512
Lasīšanai: 2 minūtes

Vīza ir noteikta parauga ielīme ceļošanas dokumentā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. decembrī, 2015
Jānis

Kādas tiesības nodrošina vīza?

A
atbild:
09. decembrī, 2015
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Imigrācijas likumā teikts, ka vīza ir noteikta parauga ielīme ceļošanas dokumentā. Tā apliecina, ka persona ir pieprasījusi atļauju ieceļot un uzturēties Latvijas Republikā vai jebkurā Šengenas līguma dalībvalstī, vai vairākās Šengenas līguma dalībvalstīs vai šķērsot to teritoriju tranzītā un ka vīzu izsniegusī institūcija atbilstoši savai kompetencei nesaskata šķēršļus tam, ka persona vīzā norādītajā laikposmā tik reizes, cik vīzā norādīts, ieceļo un uzturas Latvijas Republikā vai jebkurā Šengenas līguma dalībvalstī, vai vairākās Šengenas līguma dalībvalstīs.

Vīza pati par sevi nedod tiesības ieceļot Latvijas Republikā vai kādā no Šengenas līguma dalībvalstīm. Ar vīzu izsniegšanu saistītie jautājumi izklāstīti MK noteikumos Nr. 676 „Vīzu noteikumi”.

Valstis, kuru pilsoņi Latvijā var ieceļot bez vīzas, minētas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) mājaslapā. Pārējo valstu pilsoņiem, lai ieceļotu vai šķērsotu Latvijas teritoriju, vīza ir nepieciešama. Katrai personai izsniedz savu individuālu vīzu. Plašāku informāciju var iegūt PMLP mājaslapas sadaļā „Vīzas, ielūgumi un uzaicinājumi”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 229 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas