E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4619
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja darba devējs nav izmaksājis darba samaksu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūnijā, 2014
Ramona Celma

Sveicināti! Nostrādāju kopš 2013.gada SIA "Kantoris" līdz 2014.g.16.maijam, līdz SIA "Kantoris" izpilddirektore lika parakstīt iesniegumu par darba attiecību pārtraukšanu sakarā ar šī SIA likvidāciju un vienlaicīgi man ierosināja turpināt darbu šajā pašā amatā, bet zem cita SIA, kura nosaukums ir "Investko". Es piekritu. Jautājums ir tāds, vai SIA "Kantoris" bija tiesīgs man neizmaksāt algu par maija divām nedēļām un vēl uzkrājušos neizmantotā atvaļinājuma algu? Telefoniski viņi vairs nav sasniedzami, bet patreizējais SIA "Investko" atbild, ka viņiem ar to neesot nekāda sakaru un saistību? Kā man rīkoties šajā situācijā? Jau iepriekš pateicos par atbildi.

A
atbild:
03. jūlijā, 2014
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Konsultatīvā centra vadītāja

Izvērtējot situāciju par darba algas neizmaksāšanu darbiniekiem pirmajā uzņēmumā, Darba inspekcija informē, ka šajā gadījumā darbiniekiem ir tiesības vērsties tiesā ar prasības pieteikumu par neizmaksātās darba samaksas piedziņu. Vēršam uzmanību, ka saskaņā ar Darba likuma 31.pantu prasījumiem, kuri izriet no darba tiesiskajām attiecībām, ir noteikts noilguma termiņš. Ja darba devējs, izbeidzot darba tiesiskās attiecības, izsniedz rakstveida aprēķinu, prasījumi par darba algas piedziņu noilgst divu gadu laikā no aprēķina izsniegšanas dienas. Ja šādu aprēķinu neizsniedz, attiecīgais prasījums noilgst triju gadu laikā no dienas, kad aprēķins bija jāizsniedz.

Izvērtējot jautājumā ietverto situāciju, jaunais uzņēmums, kurā strādā darbiniece, nav pirmā uzņēmuma saistību un tiesību pārņēmējs, tādējādi nenes atbildību par pirmā uzņēmuma saistībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas