E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33299
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Atvaļinājuma laikā apmaksā dienas, kad būtu jāstrādā

J
jautā:
15. jūlijā, 2024
Vineta

Labdien! Darba devējs samazināja darba dienu skaitu no 5 uz 4. Plānoju doties ikgadējā atvaļinājumā, ņemt divas kalendārās atvaļinājuma nedēļas, kopā 14 dienas. Kā darba devējam ir jāmaksā par atvaļinājumu: vai par 10 darba dienām (sestdiena, svētdiena ir brīvas), ja atvaļinājumu pieprasu par jau nostrādāto periodu? Vai arī atvaļinājumu maksā par 8 darba dienām (jo šobrīd darba devējs darba dienas samazināja līdz 4, piektdiena, sestdiena un svētdiena ir brīvdiena)? 

A
atbild:
23. jūlijā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja ir grozīts darba līgums, nosakot darbiniekam nepilnu darba laiku, tad grozījumi ir saistoši  un attiecināmi uz turpmāko darba attiecību laiku un saistību izpildi no to parakstīšanas brīža.  

Tas nozīmē, ka atvaļinājuma naudu darba devējs jums aprēķinās atbilstoši nepilnajam darba laikam. Ja atvaļinājums tiek piešķirts uz divām kalendārajām nedēļām, tad darba devējam ir pienākums apmaksāt tās dienas, kurās būtu bijis jāstrādā. Atvaļinājuma naudu aprēķina atbilstoši Darba likuma 75. pantam, un tajā nav noteikts izņēmums atvaļinājuma apmaksai pēc citādiem noteikumiem, nekā paredz jūsu darba līgums.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas