E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33120
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Informācija par saistībām iestādei jālūdz rakstveidā

J
jautā:
26. jūnijā, 2024
Ēriks

Sveiki! Kā man rīkoties, ja pirms pieciem mēnešiem paņēmu divus kredītus bankāCitadele”, kas abi ir aptuveni 500 eiro? Es aizmirsu veikt mēneša maksu, tāpēc tagad mēģinu atrast ātru veidu, kā atmaksāt pilnu summu. Šajā laikā bankaCitadele” ar mani nekomunicēja, nerakstīja īsziņas, nezvanīja, nerakstīja e-pastus. Nesen biju vizītē minētajā bankā, kur mani informēja, ka kredīts ir cedēts. It kā Julianus Inkasso”, un vairs neko nevar mainīt. Diemžēl banka “Citadele” man nav ziņojusi par šādu lietu. Šodien runāju ar Julianus Inkasso, viņi atbildēja, ka viņiem ar mani nav nekādu saistību. Pēc sarunas atkārtoti tikos ar banku “Citadele”, viņi ieteica man ieskatīties Latvijas Kredītņēmēju biroja mājaslapā. Kad apskatījos, redzēju, ka man ir līgums ar banku “Citadele”, kā arī soda līgums. Lūdzu jūsu palīdzību, jo neviena iestāde nevar man palīdzēt, apgalvo, ka pie viņiem nav manu saistību, bet tā nevar būt, jo kādam man ir jāsamaksā 1000 eiro.

A
atbild:
28. jūnijā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jums var ieteikt atkārtoti vērsties bankā “Citadele”. Ieteicams to darīt rakstveidā, atsaucoties uz Kredītinformācijas biroja vietnē pieejamo informāciju, un lūgt izsniegt rakstveida izziņu par jūsu līgumsaistību statusu, kā arī informāciju par kredītlīguma cedēšanu, ja šāds darījums ir noticis.  

Tāpat ieteicams rakstveidā vērsties “Julianus Inkasso” un lūgt izsniegt izziņu par saistību esamības/neesamības faktu. Rakstveida formāts nodrošina informācijas apliecinājumu no tās sniedzēja puses.  

Papildus varat vērsties pēc padoma Latvijas Kredītņēmēju asociācijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 291 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas