E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30638
Lasīšanai: 2 minūtes

Darbnespējas lapa un laulības reģistrācija

J
jautā:
06. oktobrī, 2023
Anna

Labdien!
Saistībā ar hronisku slimību, kas grūtniecību padara sarežģītāku, esmu uz darbnespējas lapas, sākot ar ceturto grūtniecības mēnesi. Ar partneri vēlamies apprecēties. Vai laulības reģistrācija un uzvārda maiņa nevar pārtraukt darbnespējas lapu? Vai nevaru saņemt ziņu, ka tad darbnespējas lapa netiek apmaksāta un tiek pārtraukta?

A
atbild:
11. oktobrī, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Normatīvie akti, kas nosaka darbnespējas lapu izsniegšanas, anulēšanas un apmaksas kārtību, neparedz laulības reģistrāciju un grūtnieces uzvārda maiņu kā iemeslu ārstniecības personas izsniegtās darbnespējas lapas pārtraukšanai, anulēšanai vai neapmaksāšanai.

MK noteikumu Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība” 12. punkts paredz, ka darbnespējas lapu anulē elektroniski, tiešsaistes režīmā izdarot atzīmi vienotajā veselības nozares elektroniskajā informācijas sistēmā (turpmāk – veselības informācijas sistēma), ja darbnespējas lapa ir izrakstīta kļūdaini vai ja saņemts Veselības inspekcijas atzinums par darbnespējas lapas nepamatotu izsniegšanu.

Informācija par to, kādos gadījumos Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) neapmaksā darbnespējas lapu B, pieejama LV portāla skaidrojumā “Darbnespējas lapas B saņemšana un apmaksa. Aktuālais regulējums 2023. gadā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas