E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30636
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Ja radušās sūdzības par ārstu, kurš vairs nepraktizē

J
jautā:
05. oktobrī, 2023
Janis

Sveiki! Kā rīkoties, ja, manuprāt, ģimenes ārsts ir pārkāpis noteikumus, neizrakstot konkrētus izmeklējumus, kā rezultātā vēlāk radušās smagas veselības problēmas? Ārsts ir aizgājis pensijā. Kā rīkoties tālāk? Vai man vērsties Veselības inspekcijā vai Ārstniecības riska fondā? Ja Veselības inspekcija izvērtēs veselības aprūpes kvalitāti un atklās pārkāpumus, vai pensionētais ārsts tiks informēts par savu pārkāpumu? Vai Veselības inspekcija varēs izteikt brīdinājumu vai pieņemt lēmumu par administratīvā naudas soda piemērošanu ārstniecības personai, kura vairs nav darba attiecībās?

A
atbild:
31. oktobrī, 2023

Pacientu tiesību likuma 18. panta trešā daļa noteic, ka šajā likumā noteikto tiesību vai no tām izrietošo ar ārstniecību saistīto interešu aizstāvēšanai persona normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ne vēlāk kā divu gadu laikā no tiesību vai interešu aizskāruma dienas ir tiesīga iesniegt sūdzību Veselības inspekcijā normatīvajos aktos noteikto un nepieciešamo darbību veikšanai. 

Ja minētais periods (divi gadi) vēl nav beidzies, Veselības inspekcija aicina sagatavot iesniegumu, kurā ir norādīts konkrētais ārsts, aprakstīta situācija, kas rada aizdomas par iespējami nekvalitatīvi sniegtu veselības aprūpes pakalpojumu. Veselības inspekcija veiks pārbaudi un savā kompetencē ietilpstošās darbības atbilstoši konstatētajam.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas