E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29043
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Teritorija autoskolai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2023
Indra

Labdien! Vai tas ir likumīgi, ka zemesgabala īpašnieks atļauj savu teritoriju izmantot autoskolai traktoru braukšanas apmācībām, ja brīvais laukums atrodas starp citu zemesgabalu īpašnieku privātmājām blīvi apdzīvotā teritorijā? Troksnis, smaka utt. Vai nav nekādu regulu, kuras liedz tiešā privātmāju teritoriju tuvumā ierīkot šādus laukumus?

A
atbild:
12. aprīlī, 2023
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Imants Muižnieks, zvērināts advokāts, Dr. iur.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2013. gada 30. aprīļa noteikumu Nr. 240 “Vispārīgie teritorijas plānošanas, izmantošanas un apbūves noteikumi” 15. punktu teritorijas plānojumos, lokālplānojumos vai detālplānojumos nosaka funkcionālās zonas, lai parādītu un nodalītu dažādu teritoriju atšķirīgās funkcijas un pazīmes, kā arī noteiktu atļautos izmantošanas veidus, t. i., teritorijas izmantošanas, saimnieciskās darbības, būvju un zemes izmantošanas kopumu.

Pieņemot, ka autoskolas laukums ierīkots blīvi apdzīvotā privātmāju teritorijā, kas atbilstoši citēto noteikumu 25. punktam varētu atbilst savrupmāju apbūves teritorijai (DzS), šāda laukuma ierīkošana ir prettiesiska. Šajā gadījumā jāņem vērā, ka savrupmāju apbūves teritorija ir tāda funkcionālā zona, ko nosaka, lai nodrošinātu mājokļa funkciju savrupam dzīvesveidam, paredzot atbilstošu infrastruktūru, un kuras galvenais izmantošanas veids ir savrupmāju un vasarnīcu apbūve. Kontroli par teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumu pareizu izpildi veic attiecīgās pašvaldības būvvalde.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas