E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2823
Lasīšanai: 2 minūtes
2
1
2
1

Ja atvaļinājuma laikā saslimis bērns

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. septembrī, 2013
Renāte Lapiņa

Labdien! Ja darbinieka atvaļinājuma laikā viņam saslimst bērns (tiek izsniegta darba nespējas lapa B), atvaļinājums ir jāpagarina par darba nespējas lapu dienu skaitu? Paldies!

A
atbild:
13. septembrī, 2013
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jā, tiesiskais regulējums paredz, ka Jums, iesniedzot darba devējam slimības lapu, kas apliecina bērna kopšanu, ir tiesības to prasīt. 

„Saskaņā ar 2001.gada 3.aprīļa MK noteikumu Nr.152 "Darbnespējas lapu izsniegšanas kārtība" 1. un 3.7.punktu personai, kas kopj slimu bērnu vecumā līdz 14 gadiem, tiek izsniegta darbnespējas lapu, kura apliecina personas pārejošu darbnespēju.

Darba likuma 150.panta 6. daļa paredz, ka ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu pārceļ vai pagarina darbinieka pārejošas darbnespējas gadījumā. 

Tādējādi, ja darbiniekam ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laikā tiek izsniegta darbnespējas lapa sakarā ar slima bērna kopšanu, pēc darbinieka pieprasījuma ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu var pagarināt par pārejošas darbnespējas laiku,” skaidro Valsts darba inspekcijas Darba tiesību nodaļas vadošais juriskonsults Vilnis Virza.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas