E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27978
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Siltumenerģijas maksas noteikšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. decembrī, 2022
Guna

Labdien! Vai var likt maksāt vairāk par dvieļu žāvētāju vannasistabā, ja tas ir nedaudz lielāks, nekā bija oriģinālais (par aptuveni 15–20 cm)? Paldies!

A
atbild:
06. decembrī, 2022

Ja dvieļu žāvētājs, kas izvietots vannasistabā, ir pieslēgts mājas kopējai apkures sistēmai un ja dzīvokļa īpašniekam (īpašumam) nav uzstādīts individuālais siltumenerģijas uzskaites skaitītājs, tad dvieļu žāvētājs (līdzīgi kā apkures sistēmas radiatori, stāvvadi u. c.) ir dzīvojamās mājas kopīpašuma daļa. Nosakot siltumenerģijas aprēķināšanas metodiku (ar nosacījumu, ka visiem dzīvokļu īpašniekiem ir vienādi apkures sistēmā izmantotie elementi), mājas pārvaldnieks aprēķina patērējamo siltumenerģijas proporciju atbilstoši dzīvojamo telpu platībai (kvadrātmetriem). Ja kādā īpašumā tiek uzstādīts siltuma atdeves elements (piem., radiators vai dvieļu žāvētājs), kas atšķiras no mājas tehniskajā projektā norādītā un “atdod siltumu” lielākā apjomā, nekā tas ir paredzēts, mājas pārvaldnieks var aprēķināt papildu apkures maksu par šāda siltuma atdeves elementa izmantošanu. Papildu maksa aprēķināma kā starpība starp paredzēto (projektēto) un faktisko siltuma atdeves starpību. Šādā gadījumā jums ir tiesības lūgt mājas pārvaldniekam pamatot papildu maksas apmēru.

Lēmumam par papildu maksas piemērošanu ir jābūt pieņemtam saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 15. septembra noteikumiem Nr. 524 “Kārtība, kādā nosaka, aprēķina un uzskaita katra dzīvojamās mājas īpašnieka maksājamo daļu par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamajiem pakalpojumiem” un dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumiem (ja tādi ir), ar kuriem tiek mainīta vai noteikta atšķirīga kārtība, kādā veicama siltumenerģijas uzskaites un apmaksas kārtība.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas