E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2775
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par parakstam atvēlēto vietu dokumentā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. augustā, 2013
Ilze

Vai vēstulēm, rīkojumiem, aktiem un instrukcijām obligāti ir jānorāda parakstīšanas vieta?

A
atbild:
28. augustā, 2013
Laura Platace
LV portāls

Personai, izstrādājot dokumentu, nav obligāti jānorāda parakstīšana vieta, piemēram, elektroniski sagatavotā dokumentā jānovelk līnija, uz kuras izdrukātā variantā uzliek parakstu. Galvenais ir ievērot, kur dokumentā ir jāliek paraksts un ka dokuments ir obligāti jāparaksta, lai tam būtu juridisks spēks.

Dažus noteikumus attiecībā uz paraksta izvietojumu dokumentā, ko vajadzētu ievērot, paredz Ministru kabineta 2010.gada 28.septembra noteikumi Nr.916 „Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība”. Šo noteikumu 3.3.apakšnodaļa noteic, ka fiziskas personas dokumenta rekvizītā „paraksts” iekļauj attiecīgās personas personisko parakstu. Personai ir jāparaksta visi dokumenta eksemplāri, arī tie, kuri paliek pie dokumenta autora. Kā arī ir jāievēro, ka dokumentu noformē tā, lai rekvizīts „paraksts” būtu vienā lapā ar dokumenta tekstu vai vismaz teksta daļu (rindu).

Skaidrojumu par privātpersonu lietišķo sarakstes izstrādi un noformēšanu varat lasīt klāt pievienotajā LV portāla rakstā „Privātpersonu lietišķā sarakste. Kas jāzina, lai nepieļautu kļūdas”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas