E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27741
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2

Dokumenti, ja dzīvoklī vēlas veikt pārbūvi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. novembrī, 2022
Evita

Labdien!
Kādi dokumenti nepieciešami, ja ir vēlme dzīvoklī veikt pārbūvi, mainot dzīvoklī plānojumu. Dzīvoklī (103 sērija, 3 istabas) neviena no sienām nav nesošās konstrukcijas. Vai ir jāizstrādā projekts? vai pietiek tikai ar apliecinājuma karti? un vai tam visam ir vajadzīgs sertificēts arhitekts? vai paši drīkst to visu aizpildīt un sazīmēt?

A
atbild:
07. novembrī, 2022
Rīgas dome
Kaspars Līcītis, Zīmola un komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators

Darbiem, kas atbilst vienkāršotajai atjaunošanai (būvdarbi, kuru rezultātā ēkā vai tās daļā veic funkcionālus vai tehniskus uzlabojumus, nemainot ēkas nolietojušos nesošos elementus vai konstrukcijas, būvapjomu un lietošanas veidu un neskarot ēkas fasādi) iesniedz Būvniecības informācijas sistēmā (BIS) paziņojumu par būvniecību.

Ja paredzēta pārbūve (tai skaitā vienkāršota pārbūve) vai atjaunošana (tai skaitā vienkāršota atjaunošana), izņemot Ministru kabineta noteikumu Nr. 529 “Ēku būvnoteikumi” 12. punktā minēto gadījumu, būvkomersants vai būvspeciālists attiecīgajā projektēšanas jomas darbības sfērā izstrādā risinājumu, kas nodrošina ēkas vai tās daļas konstrukciju noturību, ugunsdrošību, lietošanas drošumu, vides pieejamību (ja atbilstoši normatīvajiem aktiem nodrošināma vides pieejamība), arhitektonisko kvalitāti, jaunu inženiertīklu ierīkošanu vai esošo pārbūvi, lai nodrošinātu būvniecības ieceres un ēkas atbilstību normatīvo aktu prasībām, atbilstību paredzētajam lietošanas veidam un normatīvajiem aktiem, kā arī trešo personu īpašuma tiesību ievērošanu. Būvkomersants vai būvspeciālists papildus var pieaicināt citus būvspeciālistus, kuri Būvniecības informācijas sistēmā apstiprina izstrādāto būvniecības ieceres dokumentāciju.

Pirms būvdarbu uzsākšanas Būvniecības informācijas sistēmā iesniedz paziņojumu par būvniecību. Par paziņojumā par būvniecību norādīto datu pareizību atbild tā iesniedzējs. Paziņojumam par būvniecību pievieno:

  • ēkas vai telpu grupas plānu, kurā parādītas veicamās izmaiņas un norādīta ēkas vai telpu grupas eksplikācija ar telpu augstumiem un kuru izstrādājis un būvniecības informācijas sistēmā apstiprinājis būvkomersants vai būvspeciālists attiecīgajā projektēšanas jomas darbības sfērā;
  • darbu organizēšanas shēmu, ja būvdarbi plānoti, nepārtraucot ēkas vai tās daļas ekspluatāciju (neattiecas uz otrās vai trešās grupas ēkā esošo dzīvojamo telpu grupu (dzīvokli)), kā arī citu personu saskaņojumus, ja saskaņā ar normatīvajiem aktiem tādi nepieciešami.
Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas