E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26395
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai darba devēja izmaksātam pabalstam par bērnu invalīdu piemēro nodokli

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. maijā, 2022
Olga

Labdien! Mūsu iestādē, kas ir valsts iestāde, ir noteikts, ka darbinieks saskaņā ar Atlīdzības likumā noteikto vienu reizi gadā var saņemt pabalstu par aprūpē esošu bērnu ar invaliditāti līdz 18 gadu vecumam. Vai no šī pabalsta ir jāatvelk nodoklis, kā to dara mūsu grāmatvede? Paldies par atbildi!

A
atbild:
14. jūnijā, 2022
Valsts kanceleja
Santa Jirgensone, Komunikācijas departamenta konsultante

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 3. panta ceturtā daļa paredz, ka valsts vai pašvaldības institūcija tai piešķirto finanšu līdzekļu ietvaros iekšējos normatīvajos aktos, pašvaldības saistošajos noteikumos, darba koplīgumos vai darba līgumos amatpersonām (darbiniekiem) var paredzēt tikai noteiktus ar papildu atlīdzību saistītus pasākumus, tostarp pabalstu līdz 50 procentiem no mēnešalgas reizi kalendāra gadā amatpersonai (darbiniekam) par katru apgādībā esošu bērnu invalīdu līdz 18 gadu vecumam.

Likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” ir noteikti tie ienākumi, kuri netiek aplikti ar iedzīvotāju ienākumu nodokli, taču to ietvaros nav paredzēts ar nodokli neaplikt pabalstu, ko iestāde reizi kalendārā gadā izmaksā nodarbinātajam par apgādībā esošu bērnu invalīdu līdz 18 gadu vecumam. No minētā izriet, ka šāds pabalsts ir apliekams ar nodokli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas