E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25391
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja aizvietošana nav noteikta darba līgumā, darbiniekam ir tiesības no tās atteikties

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. janvārī, 2022
Solvita

Labdien! Strādāju pirmsskolā par sporta izglītības skolotāju, bet nu jau otro mācību gadu vadītāja liek aizvietot grupas skolotāju, veicot visus viņa darba pienākumus. Uz jautājumu, vai man nav nepieciešams parakstīt rīkojumu par aizvietošanu, vadītāja atbildēja, ka rīkojumi tiek iesniegti elektroniski. Vai man bez manas piekrišanas var likt aizvietot citu darbinieku, un vai man uz rokas nav jāizsniedz rīkojuma kopija, ja esmu to lūgusi?

A
atbild:
09. februārī, 2022

Ja kāda darbinieka (amata) aizvietošana ir noteikta darba līgumā, tad darbinieks ir piekritis šāda pienākuma izpildei, līgumu noslēdzot. Ja aizvietošana nav noteikta darba līgumā, bet darba devējs lūdz aizvietošanas pienākumu uzņemties ar rīkojumu, darbiniekam ir tiesības piedāvājumam piekrist vai no tā atteikties.

Ja darbinieks tiek nozīmēts ar rīkojumu par cita darbinieka aizvietotāju, tad darbiniekam ir tiesības būt iepazīstinātam ar rīkojumu. Iepazīstināšana ar rīkojumu var būt elektroniski, piemēram, ar iestādes informatīvās sistēmas starpniecību, kad rīkojums ir pieejams elektroniskā veidā, piemēram, Visma HOP sistēmā, kā arī var iepazīstināt personīgi, izsniedzot rīkojumu papīra formātā. Ja darbiniekam rīkojums nav pieejams, piemēram, elektroniski, tad darbiniekam ir tiesības rakstveidā lūgt izsniegt rīkojuma eksemplāru un darba devējam tas ir jāizsniedz.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas