E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24871
Lasīšanai: 2 minūtes
1
8
1
8

Atvaļinājuma periods, ja iekrīt svētku dienas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. novembrī, 2021
Vija

Labdien! Man būs atvaļinājums no 20.12.2021., divas kalendārās nedēļas. Sakiet, lūdzu, par cik dienām man tiks pagarināts atvaļinājums saistībā ar gadu mijas svētku dienām? Kurā datumā man jāsāk strādāt pēc atvaļinājuma?

A
atbild:
06. decembrī, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Piešķirot darbiniekam atvaļinājumu, darba devējs izdod rīkojumu un ar tā saturu iepazīstina darbinieku. Rīkojumā tiek norādīta atvaļinājuma pirmā un pēdējā diena.

Tādējādi jums par savu atvaļinājuma periodu primāri ir jākomunicē ar darba devēju. Un visi neskaidrie jautājumi, lai neveidotos nevajadzīgi pārpratumi, ir jāuzdod darba devējam.

Atbilstoši DL 149. pantam darbiniekam ir tiesības uz ikgadēju četru kalendāra nedēļu atvaļinājumu, neskaitot svētku dienas.

Jūsu atvaļinājuma laikā iekrīt vairākas valsts svētku dienas: 24., 25., 31. decembris, 1. janvāris. Tas nozīmē, ka jūsu atvaļinājums tiek pagarināts par svētku dienu skaitu. Ja atvaļinājums tiek piešķirts uz divām kalendāra nedēļām no 20. decembra, tad atvaļinājuma pēdējā diena būs 6. janvāris, un darbā jāierodas 7. janvārī.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas