E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24345
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: E-vide
2
2

Informācijas sniegšanas pienākums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. septembrī, 2021
Miks

Labdien! Vēlējos uzzināt, vai valsts iestādes darbinieks ir tiesīgs atteikt rakstiski sniegt informāciju par pakalpojumu e-pastā, aizbildinoties, ka “vienkāršāk ir pa telefonu”.

A
atbild:
28. oktobrī, 2021

Saskaņā ar Informācijas atklātības likuma 11.² pantu:

  1. pieprasīto informāciju izsniedz mutvārdos, rakstveidā vai, ja tas iespējams, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus, ierobežotas pieejamības informāciju izsniedz rakstveidā;
  2. izsniedzot pieprasīto informāciju, iestāde iespējami ievēro pieprasītāja norādīto informācijas saņemšanas veidu, it īpaši rūpējoties par personām ar redzes vai dzirdes traucējumiem.

Minētā likuma 12. panta 4. daļā noteikts, ka šī likuma 11.2 panta ceturtajā daļā minētajā gadījumā iestāde noformē atteikumu izpildīt informācijas pieprasījumu vai atsevišķu tā nosacījumu, ja pēc tās paziņojuma par iespējamo informācijas izsniegšanas veidu saņemšanas informācijas pieprasītājs rakstiski informē iestādi, ka nepiekrīt tās piedāvātajam informācijas izsniegšanas veidam.

Tādējādi, ja Jūs valsts iestādei esat pieprasījis izsniegt informāciju rakstiski (ar e-pasta starpniecību vai citādā veidā), bet iestādes darbinieks ir atteicies to darīt, Jums jāvēršas attiecīgajā iestādē ar iesniegumu, ka nepiekrītat saņemt informāciju mutvārdos un lūdzat to izsniegt rakstiski (norādot saņemšanas veidu).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas