E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22444
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
1
1
1
1

Kur vērsties, ja paņemts kredīts citai personai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. februārī, 2021
Inna

Pirms diviem gadiem iepazinos ar cilvēku nopietnai kopdzīvei. Viņš apmetās pie manis. Pēc pāris kopdzīves mēnešiem viņš mani pierunāja aizņemties ātros kredītus, jo uz sava vārda nevarot paņemt sakarā ar sava bankas konta neesamību un alimentu parādu dēļ. Tā kā tajā laikā lietoju spēcīgas zāles un biju psihiatriskajā uzskaitē, īsti neapzinājos, ko daru. Pēc kredītu paņemšanas viņš aizlaidās uz ārzemēm. Esmu atlabusi un nezinu, kā rīkoties. Uzskatu, ka viņam kredīti jāatmaksā, bet viņš to negrasās darīt. Kādā instancē man jāvēršas?

A
atbild:
10. martā, 2021
Marika Mure
juriste

Šādas situācijas diemžēl ir grūti pierādāmas, un jārēķinās ar to, ka paņemto kredītu ar lielu varbūtību tomēr nāksies segt pašai.

Ja uzskatāt, ka pret jums attiecīgā persona ir veikusi tīšas krāpnieciskas darbības, jums būtu jāvēršas policijā, kas, izvērtējot situāciju, lems par kriminālprocesa uzsākšanu, krimināllietas ierosināšanu un veiks nepieciešamās darbības personas iespējamai saukšanai pie atbildības.

Ja jūsu rīcībā ir pierādījumi tam, ka nauda ņemta citas personas vajadzībām, iespējams vispirms samaksāt parādu un tad celt tiesā pret šo personu prasību par naudas piedziņu. Te gan būtu jāizvērtē, vai persona atrodas tādā materiālajā situācijā, ka no viņas prasības apmierināšanas gadījumā būtu iespējama piedziņa. Pretējā gadījumā apmierināta prasība tā arī var palikt apmierināta vienīgi uz papīra, tiesas nolēmuma formā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 54 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas