E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21971
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
7
7

Kuram jāatbild par ūdens noplūdi daudzdzīvokļu mājā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. decembrī, 2020
Egils

Veidojas ūdens korekcija mājai (jau 4 mēnešus), iedzīvotājiem skaitītāji korekti un plombēti, redzama noplūde nekur nav konstatēta, visticamākais iemesls: ūdens noplūde zem 1. stāva grīdas posmā starp mājas lielo skaitītāju un dzīvokļu mazajiem skaitītājiem. Kurš par to ir atbildīgs, kuram jāmeklē un jānovērš noplūde, un kuram jāmaksā par ūdens korekciju? Vai namsaimnieks ir rīkojies likumīgi, bez brīdinājuma atslēdzot ūdeni visai mājai no 21.00 līdz 8.00 (ūdens korekcijas samazināšanai)? Pandēmijas laikā, kad pastiprināta uzmanība jāpievērš higiēnai. Kurā iestādē man vērsties ar šo piefiksēto informāciju? Jo pats namsaimnieks atbild: viss ir kārtībā, ka es pa mēnesi ar ģimeni patērēju 8 m3 ūdens un man korekcijā klāt 11 m3. Kad rakstu iesniegumu, atslēdz ūdeni visai mājai. Bet ūdens korekcijas cēlonis nav atrasts un novērsts. Jūtos apkrāpts un bezspēcīgs. 

A
atbild:
18. decembrī, 2020
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvokļa īpašuma likuma 4. pants noteic, ka pie kopīpašuma pieder arī atsevišķo dzīvojamo māju apkalpojošās inženierkomunikāciju sistēmas, iekārtas un citi ar atsevišķās dzīvojamās mājas ekspluatāciju saistītie funkcionāli nedalāmie elementi, kas nepieder pie atsevišķā īpašuma. 

Dzīvokļa īpašniekam ir pienākums ir piedalīties dzīvojamās mājas pārvaldīšanā. Ja mājas pārvaldnieks bija informējis, ka nepieciešams veikt mājas ūdens caurules remontu, bet dzīvokļu īpašnieki nebija lēmuši par darba veikšanu un nepieciešamā finansējuma došanu, tad pārvaldnieks šajā situācijā nebūtu atzīstams par vainīgu. Savukārt, ja dzīvokļu īpašnieki bija lēmuši par nepieciešamo darbu veikšanu un bija nodrošinājuši finansējumu, bet pārvaldnieks nebija organizējis darbu veikšanu, tad pārvaldniekam pašam būtu jāatbild par nodarītajiem zaudējumiem. 

Ar piefiksēto informāciju jums būtu jāvēršas Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas