E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21759
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par grozījumiem likumos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. novembrī, 2020
Uldis

To, ka Saeimas vēlēšanās nevar nobalsot ar ID karti, var saprast, taču ir absurda prasība bāriņtiesām veikt nepazīstama cilvēka identifikāciju “pēc pases”, kā rezultātā tiek atteikta darījuma apliecināšana personai, kurai ir tikai ID karte. Kad un vai ir plānots mainīt Bāriņtiesu likuma 62. pantu, kurš nosaka: ja bāriņtiesai nav pazīstama persona, kurai izdarāms apliecinājums vai kura identificējama cita iemesla dēļ, bāriņtiesa noskaidro šīs personas identitāti pēc personas pases. Apliecinājumā norāda, kādā veidā ir noskaidrota personas identitāte.

A
atbild:
17. decembrī, 2020
Marika Mure
juriste

Pagaidām nav publiski pieejamas informācijas par to, kad un vai ir plānoti Bāriņtiesu likuma 62. panta (kas nosaka:  ja bāriņtiesai nav pazīstama persona, kurai izdarāms apliecinājums vai kura identificējama cita iemesla dēļ, bāriņtiesa noskaidro šīs personas identitāti pēc personas pases) grozījumi.

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 64. pantu likumdošanas tiesības pieder Saeimai, kā arī tautai Satversmē paredzētajā kārtībā un apmērā. Atbilstoši Satversmes 65. pantā noteiktajam likumprojektus Saeimai var iesniegt Valsts prezidents, Ministru kabinets, Saeimas komisijas, ne mazāk kā pieci deputāti, kā arī Satversmē paredzētajos gadījumos un kārtībā viena desmitā daļa vēlētāju.

Ja jūsu skatījumā norādītā likuma norma aizskar jūsu tiesības un likumiskās intereses un prasa grozījumu ieviešanu, jums ir tiesības, izmantojot pilsonisko aktivitāti, Satversmē noteiktajā kārtībā nākt klajā ar savu priekšlikumu par likuma normas maiņu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas