E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21102
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Pēc BKA saglabājas darbs ar līdzvērtīgiem noteikumiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. septembrī, 2020
Ilga

Esmu bērna kopšanas atvaļinājumā. Kad aizgāju dekrētā, strādāju pamatskolā par lietvedi (pilnu slodzi), bet pa šo laiku skolai ir pievienota cita skola un pieņemta vēl viena lietvede. Tagad skolai ir divas lietvedes: viena strādā pilnu slodzi, otra pusslodzi. Vadītājs ir samainījis slodzes un meitenei, kas aizvieto mani, iedevis pusslodzi, bet jaunajai pilnu. Man jāatgriežas darbā, bet mana pilnā slodze un attiecīgi alga nav saglabāta. Ko ir iespējams darīt, ja likumiski man pienākas pilna slodze un tāda pati alga kā pirms tam? Neesmu ar mieru pēkšņi strādāt par mazāku algu.

A
atbild:
21. septembrī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atbilstoši Darba likuma 156. pantam darbiniekam, kas izmanto bērna kopšanas atvaļinājumu, tiek saglabāts iepriekšējais darbs. Ja tas nav iespējams, darba devējs nodrošina līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu ar darbiniekam ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem.

Konkrētajā situācijā iestādes vadītājs, iespējams, ir attiecīgi rīkojies, izvērtējot abu darbinieču kompetenci. Šīs vienošanās nav attiecināmas uz jums.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas