E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2103
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola

Par vērtējumu „atbrīvots”

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. martā, 2013
Rasma Dzene

Esmu sporta skolotāja. Katru gadu kādam skolēnam ir atbrīvojums no sporta uz visu mācību gadu. Sīki izanalizējot mācību priekšmeta” Sports” standartu, secinu, ka tajā nav pieminēts, kā rīkoties ar izglītojamajiem, kuri ir ilgstoši atbrīvoti no sporta visu mācību gadu. Man skolas mācību daļa ir izteikusi aizrādījumu, ka šajā situācijā vērtējums semestrī un gadā nedrīkst būt "a" (atbrīvots). Kaut gan Izglītojamo iegūtās vispārējās vidējās izglītības vērtēšanas pamatprincipos un kārtībā, punktā 16.6 ir teikts: "Vērtējuma obligātuma princips – izglītojamajam nepieciešams iegūt vērtējumu visos izglītības programmas mācību priekšmetos un valsts pārbaudījumos, izņemot tos mācību priekšmetus un valsts pārbaudījumus, no kuriem izglītojamais ir atbrīvots.” Vai ir vēl kādi rīkojumi, lēmumi, nolikumi, uz kuru pamata man obligāti jāizliek vērtējums no 1-10 sportā, ja skolēnam ir atbrīvojums uz visu mācību gadu 9. un 12.klasē? Vai absolvents ir tiesīgs saņemt diplomu ar ierakstu sportā - atbrīvots?

A
atbild:
05. jūnijā, 2013
Valsts izglītības satura centrs
Kristīne Ilgaža, sabiedrisko attiecību speciāliste

Nav normatīvā akta, pamatojoties uz ko vajadzētu izlikt vērtējumu, ja skolēnam ir atbrīvojums no sporta uz visu gadu. Tieši pretēji - ja skolēnam ir ārsta izziņa par atbrīvojumu no piedalīšanās sporta stundās uz ilgāku laiku, piemēram, uz visu mācību gadu vai semestri, tad semestra vai gada beigās drīkst būt ieraksts ,,atbrīvots” un skolotājs ir rīkojies atbilstoši, tātad - pareizi.

Šāda kārtība ir noteikta MK 2006.gada 6.novembra noteikumu Nr.913 ,,Kārtība, kādā izsniedzami valsts atzīti vispārējās izglītības dokumenti” 15.punktā: „Ja izglītojamais ir atbrīvots no sporta vai cita mācību priekšmeta apguves, attiecīgajā ailē ieraksta ,,atbrīvots” vai ,,atbrīvota”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas