E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32879
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola
2
2

Svešvalodas centralizēto eksāmenu vidējās izglītības programmā var aizstāt ar starptautiskās testēšanas institūcijas pārbaudījumu svešvalodā

J
jautā:
05. jūnijā, 2024
Jevgenijs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 795 “Par svešvalodas centralizētā eksāmena vispārējās vidējās izglītības programmā aizstāšanu ar starptautiskas testēšanas institūcijas pārbaudījumu svešvalodā nosaka kārtību, kurā 12. klases centralizētais eksāmens, piemēram, angļu valodā, var tikt aizstāts ar IELTS pārbaudījumu. Ko nozīmē 2.3. punktā izteiktais ierobežojumsinstitūcijas pārbaudījumu izglītojamais nokārtojis vispārējās vidējās izglītības apguves laikā? Vai tas nozīmē, ka, piemēram, vasaras brīvlaikā nokārtotais IELTS pārbaudījums nevar aizstāt centralizēto eksāmenu?

A
atbild:
26. jūnijā, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls
Valsts izglītības satura centrs
Jana Veinberga, Komunikācijas nodaļas vadītāja

Svešvalodas eksāmenu optimālajā vai augstākajā mācību satura apguves līmenī ir tiesības aizstāt ar starptautiskās testēšanas institūcijas pārbaudījumu svešvalodā, ja starptautiskās testēšanas institūcijas pārbaudījumu izglītojamais nokārtojis vispārējās vidējās izglītības apguves laikā, proti, laikposmā no vidējās izglītības uzsākšanas līdz ne vēlāk kā sešas nedēļas pirms tā svešvalodas eksāmena norises, kuru aizstāj ar institūcijas pārbaudījumu. Skolēnu brīvlaiki ietilpst minētajā laikposmā.  

Vienlaikus jānorāda, ka Ministru kabineta noteikumu Nr. 795 “Noteikumi par svešvalodas centralizētā eksāmena vispārējās vidējās izglītības programmā aizstāšanu ar starptautiskas testēšanas institūcijas pārbaudījumu svešvalodā” 2.4. punkts noteic, ka pārbaudījumu var aizstāt, ja starptautiskās testēšanas institūcijas izdotais dokuments par pārbaudījumā iegūto vērtējumu ir derīgs paredzētā svešvalodas eksāmena norises dienā (gadījumā, ja starptautiskā testēšanas institūcija uz dokumenta ir norādījusi derīguma termiņu). 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas