E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 34010
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Summatīvo vērtējumu skaitu nosaka pedagogs

J
jautā:
24. septembrī, 2024
Edgars

Par vērtējumu skaitu mācību gada laikā. Vai vērtējumu skaitam mācību gadā jāatbilst tematu skaitam konkrētajā klasē? Vai arī tas var atšķirties? Piemēram, klasei ir trīs temati gadā. Vai pārbaudes darbu skaits varētu būt četri? 

A
atbild:
08. oktobrī, 2024

Summatīvo pārbaudes darbu skaitu nosaka pedagogs. Katrā tematā vajadzētu būt vismaz vienam summatīvajam vērtējumam, kas iegūts pārbaudes darbā vai īstenojot citu snieguma vērtēšanas paņēmienu, piemēram, prezentāciju.  

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr. 747 “Noteikumi par valsts pamatizglītības standartu un pamatizglītības programmu paraugiem” 11.1.1. punktā noteiktajam summatīvo pārbaudes darbu plānojumu atbilstoši mācību priekšmeta satura specifikai, lielāku svaru piešķirot tiem summatīvās vērtēšanas darbiem, kuri aptver plašāku sasniedzamo rezultātu kopumu, izstrādā pedagogs. Analoga norma noteikta Ministru kabineta noteikumu Nr. 416 “Noteikumi par valsts vispārējās vidējās izglītības standartu un vispārējās vidējās izglītības programmu paraugiem” 16.1.1. punktā. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 106 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas