E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19458
Lasīšanai: 3 minūtes

Kā izstrādāt ūdensvada komercuzskaites mēraparāta mezglu novietojuma plānu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2020
Irēna Vējš

Turpinu tēmu par e-konsultāciju Nr. 14167. Vai, izstrādājot novietojuma plānu, piemēram, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 253 “Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi” 17. un 18. panta prasībām paredzēt uz ūdensvada komercuzskaites mēraparāta mezglu un/vai ēkas kanalizācijas pieslēgumu pie centralizētas kanalizācijas sistēmas ir obligāti jāuzsāk būvniecības administratīvais process būvniecības informācijas sistēmā? Vai ir iespējams novietojuma plānu izstrādāt papīra veidā un, neiesaistot būvvaldi un būvniecības informācijas sistēmu, saskaņot to ar SIA “Rīgas ūdens” un izbūvēt saviem spēkiem? Ja plānu var izstrādāt rakstveidā uz papīra, vai šajā gadījumā obligāti jāizpilda būvdarbu žurnāls? Vai būvspeciālistam/būvdarbu vadītājam kādos dokumentos būs jāapliecina, ka viss tika izbūvēts saskaņā ar normatīvo aktu prasībām? Vai būs nepieciešams atzinums no SIA “Rīgas ūdens” par būves gatavību nodošanai ekspluatācijā? Ja būs nepieciešams, kas ir jādara pēc atzinuma saņemšanas?

A
atbild:
16. martā, 2020
Inese Helmane
LV portāls
Rīgas pilsētas būvvalde
Kristīne Bašķere, Vadītāja biroja galvenā speciāliste
Būvniecības valsts kontroles birojs
Elīna Balgalve, Sabiedrisko attiecību sektora sabiedrisko attiecību speciāliste

BVKB paskaidro, ka lasītāja norādītajos gadījumos administratīvais process nav jāuzsāk būvniecības informācijas sistēmā, kā arī atzinums par būves gatavību ekspluatācijai nav nepieciešams.

Savukārt pašvaldības uzņēmums “Rīgas ūdens” LV portālam atbildēja, ka šis jautājums absolūti un pilnībā ir būvvaldes kompetencē, jo tas ir būvniecības process.

Rīgas pilsētas būvvalde skaidro, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 253 “Atsevišķu inženierbūvju noteikumi” 15. punkta 2. apakšpunktu inženiertīkla pievada jaunai būvniecībai, atjaunošanai, ierīkošanai, nojaukšanai vai pārbūvei jāiesniedz būvniecības dokumentācija institūcijā, kura pilda būvvaldes funkcijas. Savukārt saskaņā ar Būvniecības likuma 14. pantu “persona ierosina būvniecību un iesniedz būvniecības ieceres realizācijai nepieciešamo informāciju un dokumentus būvvaldei vai institūcijai, kura pilda būvvaldes funkcijas, izmantojot būvniecības informācijas sistēmu”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas