E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19114
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kā iegūt īpašumā pašvaldības dzīvokli

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. janvārī, 2020
Liene

Labdien! Jau divus gadus no pašvaldības īrēju dzīvokli. Vai man ir priekšroka šo dzīvokli privatizēt, vai arī īpašums tiks nodots izsolē?

A
atbild:
14. janvārī, 2020
Inese Helmane
LV portāls

Jau iepriekš LV portālā zvērināts advokāts Imants Muižnieks ir skaidrojis, ka saskaņā ar Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma 4. panta ceturtās daļas 5. punktu atsevišķos gadījumos publiskas personas nekustamā īpašuma atsavināšanu var ierosināt īrnieks vai viņa ģimenes loceklis, ja viņš vēlas nopirkt dzīvojamo māju, tās domājamo daļu vai dzīvokļa īpašumu.

Likums noteic, ka, atsavinot valsts vai pašvaldības dzīvokļa īpašumu, par kura lietošanu noslēgts dzīvojamās telpas īres līgums, to vispirms rakstveidā piedāvā pirkt īrniekam un viņa ģimenes locekļiem.

Atbilstoši Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma 45. panta ceturtajai daļai īrnieks vai viņa ģimenes locekļi var pirkt īrēto dzīvokļa īpašumu, ja īrnieks un viņa ģimenes locekļi ir noslēguši notariāli apliecinātu vienošanos par to, kurš vai kuri no viņiem iegūs īpašumā īrēto dzīvokļa īpašumu, un tiesā nav celta prasība par īres līguma izbeigšanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 76 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas