E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18691
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Ko darīt, ja nevar ierasties uz tiesas sēdi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2019
Linda

Sveiki! Vai ir iespēja nepiedalīties tiesas sēdē vai vienoties, ka es varētu tajā piedalīties ar video starpniecību? Nevaru ierasties, jo man ir sešus mēnešus vecs bērns, kuru nav kam pieskatīt.

A
atbild:
15. janvārī, 2020
Signe Krūzkopa
LV portāls

No jautājuma nav saprotams, kādā statusā Jums tiesā jāierodas (liecinieks, apsūdzētais, cietušais utt.).

Ja, piemēram, nevarat ierasties uz tiesas sēdi kā lieciniece, tad tiesā jāiesniedz iesniegums (norādot savus personas datus, kontaktinformāciju, kā arī adresātu: tiesas nosaukumu, tiesnesi, lietas numuru), kurā uzskaitīti neierašanās iemesli, pielikumā pievienojot dokumentus vai to kopijas, kas var apliecināt neierašanās iemeslu.

Iesniegumu ar pielikumiem var sūtīt pa pastu vai uz tiesas e-pastu vai personīgi iesniegt tiesas kancelejā. Visa kontaktinformācija par tiesu ir norādīta tiesas pavēstē, kura tiek sūtīta, aicinot uz tiesu procesā iesaistītās personas, to skaitā arī lieciniekus.

Ja liecinieks nevar ierasties, tiesa atliek lietas izskatīšanu un aicina liecinieku ierasties atkārtoti. Tikai tad, ja procesā iesaistītās personas (prokurors, advokāts, apsūdzētais vai cietušais) secina, ka nav nepieciešams otrreiz aicināt liecinieku uz tiesas sēdi, liecinieks var neierasties.

Liecinieks var tiesā iesniegt arī savas rakstveida liecības. Taču, ja procesā iesaistītās personas uztur lūgumu uzklausīt liecinieku, viņam tomēr būs jāierodas uz tiesas sēdi un jāliecina.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas