E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32137
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1

Kā izstāties no azartspēlēm pašatteikušos personu reģistra

J
jautā:
19. martā, 2024
sergejs

Gribu atkal spēlēt azartspēles. Pēc atteikšanās no azartspēlēm ir pagājuši 14 mēneši. Kas man jādara?

A
atbild:
22. martā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Azartspēļu un izložu likuma 4.¹ pants fiziskajai personai paredz tiesības pieprasīt, lai viņai tiktu noteikts liegums Latvijas Republikā spēlēt azartspēles, tostarp interaktīvās azartspēles, un piedalīties interaktīvajās izlozēs. Tādā gadījumā konkrētā cilvēka dati tiek iekļauti Pašatteikušos personu reģistrā. 

Reģistra mērķis ir aizsargāt sabiedrības intereses un fizisko personu tiesības atturēties no azartspēļu, tai skaitā interaktīvo azartspēļu, spēlēšanas vai piedalīšanās interaktīvajās izlozēs.

Minimālais lieguma termiņš ir 12 mēneši no dienas, kad fiziskā persona iekļauta reģistrā. Tajā norādāmā informācija noteikta Ministru kabineta noteikumos Nr. 333 “No azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm pašatteikušos personu reģistra noteikumi”.

Ja liegums noteikts uz minimālo termiņu, kas ir viens gads jeb 12 mēneši, tad pēc minētā laika perioda tas beidzas automātiski. Savukārt, ja lieguma termiņš bijis noteikts ilgāks par 12 mēnešiem, lai pārtrauktu liegumu, personai jāvēršas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā ar iesniegumu, izmantojot vietni latvija.lv, aizpildot personīgajā e-adreses kontā veidlapu “Izslēgšana no pašatteikušos personu reģistra” vai nosūtot ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu uz e-pasta adresi pasts@iaui.gov.lv. Liegumu var pārtraukt tad, ja no tā reģistrēšanas brīža ir pagājuši 12 mēneši. 

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas mājaslapā ir atrodama informācija par to, kā saņemt psiholoģisko atbalstu un pieteikties psiholoģiskā atbalsta grupām, pieejams arī videomateriāls par Pašatteikušos personu reģistru. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas