E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30879
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Izteikt uzteikumu slimības laikā

J
jautā:
04. novembrī, 2023
Liene

Šobrīd pēc operācijas esmu uz darbnespējas lapas B mazāk kā sešus mēnešus. Esmu izlēmusi mainīt darbavietu, sākot ar janvāri (šodien ir 04.11.). Ja es šodien par to paziņoju esošajai darbavietai, vai viņiem ir tiesības mani atlaist uzreiz, kaut arī esmu uz darbnespējas lapas B?

A
atbild:
13. novembrī, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbiniekam ir tiesības jebkurā laikā pēc savas brīvas gribas uzteikt darba līgumu. Tas nozīmē, ka darbinieks uzteikumu darba devējam var iesniegt gan darba laikā, gan slimības laikā, gan atvaļinājuma, gan bērna kopšanas atvaļinājuma laikā. Uzteikuma termiņš ir viens mēnesis.

Ja uzteikums iesniegts slimības laikā, uzteikumā obligāti ir jāiekļauj atsauce, vai slimības laiks ir vai nav ietverams uzteikuma termiņā. Tātad, ja iesniegumā būs norādīts, ka slimības laiks uzteikuma termiņā nav jāietver, tad uzteikuma termiņš sāks tecēt no dienas, kad pēc slimošanas atgriezīsieties darbā. Savukārt, ja norādīsiet, ka lūdzat ietvert slimības laiku uzteikuma termiņā, tad uzteikuma termiņš sāks tecēt ar brīdi, kad darba devējs to būs saņēmis.

Vairāk par tēmu lasiet LV portāla skaidrojumā “Darbinieka uzteikums”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas