E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18325
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Summētā darba laika organizācija

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. oktobrī, 2019
Irīna

Labvakar! Strādāju internātpamatskolā par internāta skolotāju. Darba līgumā ir noteikts summētais darba laiks. Pirmajā semestrī tas ir par 4 mēnešiem, otrajā semestrī – par 5 mēnešiem. Man ir noteiktas savas konkrētās darba dienas (nav pēc slīdošā grafika). No mēneša uz mēnesi ir vienas un tās pašas dienas. Vai pēc šāda darba grafika var maksāt pēc summētā darba laika? Darba laiks ir no plkst. 7.30 līdz 9.00, pēcpusdienā no plkst. 15.50 līdz 21.30. Vai starp darba stundām var būt tik liels pārtraukums?

A
atbild:
25. oktobrī, 2019
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Darba tiesību nodaļas Konsultatīvā centra vadītāja

Summētā darba laika organizācija tiek organizēta pēc darba grafika, ar kuru savlaicīgi iepazīstina darbinieku. Pēc Jūsu sniegtās informācijas, Jums ir noteikts darba grafiks, paredzot dalītu darba laiku: no plkst.7.30 līdz 9.00 un no plkst. 15.50 līdz 21.30. Tas nav pretrunā ar Darba likuma normām. Šajā gadījumā galvenais nosacījums – vai puses ir vienojušās strādāt pēc šāda darba grafika.

Ja Jūs piekritāt, tad arī pēc šāda grafika ir jāstrādā. Ja Jūs turpmāk vēlaties, lai darba grafikā netiktu plānots dalītais darba laiks, Jums ir tiesības vērsties pie darba devēja un iniciēt citu darba grafikā ietveramā darba laika plānošanu.

Darba samaksa tiek aprēķināta un izmaksāta par faktiski nostrādāto darba laiku, arī darbu nakts laikā un virsstundām.

Pārtraukumi darbā, kuru ietvaros darbiniekam nav aizliegts atstāt savu darbavietu, nav ieskaitāmi darba laikā, un par tiem nav veicama apmaksa.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas