E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17549
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Ja nav iespējas aizpildīt saskaņoto paziņojumu, jāziņo policijai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūlijā, 2019
Bri

Labdien! Daudzdzīvokļu mājas pagalmā, braucot atpakaļgaitā, sabuktēju automašīnu. Tā kā mašīnas īpašnieks nebija zināms, visu nofotografēju un zem logu tīrītāja atstāju informāciju par situāciju un savus kontaktus. Vakarā konstatēju, ka šīs mašīnas pagalmā vairs nav. Nākamās dienas pēcpusdienā saņēmu zvanu, ka atrasta zīmīte, zvanītājs uzdeva jautājumu, kā tas notika. Piekrita rakstīt saskaņoto paziņojumu, bet, tā kā neesot laika, solīja pārzvanīt. Vakarā saņēmu zvanu no citas personas, kas iepazīstināja ar sevi kā mašīnas īpašnieku un informēja, ka vajadzēja doties uz tehnisko apskati un mašīnu saremontējis par savu naudu. Kad teicu, ka man ir fotogrāfijas, viņš atbildēja, ka padomās, vai var rakstīt saskaņoto paziņojumu. Vai man nebūs sankcijas, ka aizbraucu, un kā rīkoties?

A
atbild:
16. augustā, 2019
Linda Balode
LV portāls

Ceļu satiksmes noteikumi (CSN) strikti paredz autovadītāja rīcību pēc ceļu satiksmes negadījuma (CSNg). Jūsu aprakstītā situācija ir uzskatāma par CSNg. Šādos gadījumos noteikti jāzvana policijai un pēc tam jārīkojas pēc tās norādījumiem. Turklāt šāda veida negadījumos parasti ar policijas starpniecību tiek noformēts tieši saskaņotais paziņojums, jo bojājumi pārsvarā nav tik būtiski, lai to nevarētu izdarīt.

Proti, policija jāizsauc tieši tāpēc, ka paša spēkiem nav iespējams aizpildīt saskaņotā paziņojuma veidlapu, jo blakus nav otra autovadītāja, kas aizpildītu otru tās daļu. Policija fiksēs CSNg un informēs otru autovadītāju, lai pēc tam abas puses varētu aizpildīt saskaņoto paziņojumu. Līdz ar to lapiņu atstāšana mašīnas logā ir nepareiza negadījuma izraisītāja rīcība. Vienmēr, kad notiek CSNg un saskaņotais paziņojums netiek aizpildīts vai to nav iespējams izdarīt, jāziņo policijai.

Iesakām sazināties ar policiju un izskaidrot, ka īsti nezinājāt, kā pareizi rīkoties. Visticamāk, policija palūgs rakstīt iesniegumu un klāt pievienot Jūsu rīcībā esošās fotogrāfijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas