E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15525
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kā rīkoties, ja kaimiņu radītais troksnis nav paciešams

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. oktobrī, 2018
Elīna

Virs mums dzīvo ģimene, kurā aug divi mazi bērni – dvīņi (aptuveni 3 gadus veci). Bērni nepārtraukti skraida un rada kolosālu troksni. Skraidīšana īpaši kaitinoša ir vakaros, kad tā notiek arī pēc plkst. 22.00. Sestdienās un svētdienās tā sākas ap plkst. 8.15. Papildus viens no vecākiem svētdienās ap plkst. 10.00 sāk spēlēt klavieres, savukārt tēvs svētdienās ap plkst. 22.15 sāk bērniem spēlēt ģitāru, kas abus bērnus tik ļoti iepriecina, ka viņi lēkā ļoti skaļi un intensīvi. Esmu trīs reizes runājusi ar šiem kaimiņiem, izmaiņas skaļumā ir īslaicīgas. Šī situācija nu jau ir neizturama. Kā rīkoties? Vai var saukt policiju? Vai rakstīt iesniegumu?

A
atbild:
13. novembrī, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Visticamāk, kaimiņu radītais troksnis nebūs tik liels, lai aicinātu palīgā policiju un piemērotu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 167. pantu par sīko huligānismu vai 167. 1 pantu par akustiskā trokšņa normatīvu un vides trokšņa robežlielumu pārkāpšanu.

Dzīvojamai mājai acīmredzot ir tehnisks defekts – nepietiekama skaņas izolācija, kas rada neērtības tās iedzīvotājiem. Te svarīgs ir cilvēka faktors, skaidro Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš. “Ja kaimiņu radītais troksnis citus traucē, tad pārrunu ceļā jācenšas vienoties par abām pusēm pieņemamu kompromisa variantu.” To LV portālam uzsver arī Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Ja tomēr šāda vienošanās nav iespējama, V. Peipiņš iesaka apakšējā dzīvokļa īpašniekam pašam parūpēties par savu komfortu un griestus noklāt ar skaņu izolējošu materiālu. Tas gan prasīs zināmus finansiālus izdevumus, toties dzīve būs mierīgāka un komfortablāka.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas