E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17343
Lasīšanai: 3 minūtes
3
3

Jārīkojas pašiem dzīvokļu īpašniekiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. jūnijā, 2019
Kārlis

Labdien! Blakus mūsu daudzdzīvokļu mājai veikals savā teritorijā uzstādīja zīmes, ka turpmāk tur drīkst novietot auto tikai ar atļaujām. Pie zīmes norādīts, ka tā darbojas 35 m garumā, bet viņu teritorija ir apmēram 20 m. Kur vērsties, lai šī lieta tiktu sakārtota? Namu pārvaldē neko īsti nemācēja pateikt.

A
atbild:
07. augustā, 2019
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Kā skaidro Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš, ja dzīvokļu īpašnieki daudzdzīvokļu māju nav pārņēmuši savā valdījumā un to apsaimnieko pašvaldības uzņēmums, šā pakalpojuma sniedzējs, visticamāk, nevēlēsies nodarboties ar šāda jautājuma risināšanu, jo pamatā veic tikai Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā noteiktās obligātās pārvaldīšanas darbības.

“Ja ceļa zīmes darbības lauks patiešām norādīts plašāks par teritoriju, uz kuru tas attiecināts, un tādēļ blakus mājas iedzīvotājiem ir radītas neērtības, dzīvokļu īpašniekiem pašiem ir jārīkojas – jāizveido iniciatīvas grupa un jāraksta kolektīvs iesniegums valsts akciju sabiedrības “Latvijas Valsts ceļi” reģionālajai nodaļai. Iesniegumā jāraksturo esošā situācija, prasot mainīt ceļa zīmes darbības nosacījumus vai, ja tā nav uzstādīta likumīgi, ceļa zīmi likvidēt. Iesniegumam vēlams pievienot shematisku zīmējumu, kurā attēloti reālie apstākļi. Ja lēmums par ceļa zīmes atcelšanu vai tās darbības teritorijas samazināšanu netiek pieņemts, t. i., dzīvokļu īpašnieki saņem negatīvu atzinumu, viņi administratīvā kārtībā to var pārsūdzēt Satiksmes ministrijā un tālāk administratīvajā tiesā.”

Ceļu satiksmes likuma 38. panta otrajā daļā ir noteikts: “Satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu izvietošanu, uzstādīšanu un noņemšanu veic ceļa pārvaldītājs atbilstoši saskaņotajai projekta dokumentācijai vai saskaņojot to ar Latvijas Valsts ceļiem. Saskaņojums par satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu izvietošanu, uzstādīšanu un noņemšanu attiecas uz atbilstību standartiem ceļu satiksmes drošības jomā.”

Plašāka informācija par ceļa zīmju uzstādīšanu privātā teritorijā izlasāma LV portālā skaidrojumā “Ceļa zīme privātā teritorijā – kad vieni savas tiesības apzinās, bet citi tās neņem vērā”.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas