DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ANO Pasaules Pārtikas programmas uzdevumā no Rīgas jūras līča uz Šrilanku izvesta kārtējā minerālmēslojumu ziedojuma krava

2024. gada 17. oktobrī ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Pasaules Pārtikas programmas atbalstu ceļā no Rīgas jūras līča uz Šrilanku devās kuģis “Asian Majesty” ar tajā esošo 55 000 tonnu minerālmēslojuma kravu.

Tas ir ceturtais sūtījums no Latvijas teritorijā iesaldētajiem Krievijas izcelsmes minerālmēsliem, kas pieder Eiropas Savienības sankcijām pakļautiem uzņēmumiem. Iepriekšējie trīs sūtījumi, kopā 75 000 tonnu apmērā, 2023. gadā tika nogādāti Kenijai, Zimbabvei un Nigērijai.

Ārlietu ministrija jau informēja, ka Ministru kabinets 2022. gada 6. decembrī pieņēma lēmumu atsaukties ANO lūgumam mazināt Krievijas kara Ukrainā radītās negatīvās sekas un palīdzēt risināt pārtikas krīzi Āfrikas, Latīņamerikas un Dienvidāzijas valstīs. Ministru kabinets nolēma atbalstīt Eiropas Savienības sankcijām pakļautajiem uzņēmumiem piederošā minerālmēslojuma ziedošanu, izmantojot ANO Pasaules Pārtikas programmu.

ANO Pasaules Pārtikas programma turpina organizēt Latvijas teritorijā atlikušo sankcijām pakļauto aptuveni 72 000 tonnas lielo minerālmēslojuma kravu izvešanu no Latvijas, lai palīdzētu tām valstīm, kurām šie produkti ir visvairāk nepieciešami.

Izmantojot gadījumu, ka ziedojuma galamērķa saskaņošana ir laikietilpīgs process, Krievija turpina izplatīt savu kara propagandu, nepamatoti pārmetot Latvijai un Eiropas Savienībai kopumā par to, ka tā bloķē minerālmēslojuma kravu ziedošanu un pakļauj pārtikas trūkuma riskam valstis, kas cieš no pārtikas drošības apdraudējuma.

Latvija kopā ar ārvalstu partneriem un starptautiskajām organizācijām dažādos veidos turpina sniegt atbalstu valstīm, kas cietušas Krievijas izraisītā kara Ukrainā radītās pārtikas krīzes dēļ.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI