DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Baltijas valstu konsulāro dienestu konsultācijas – vērtīgs pieredzes apmaiņas un labās prakses sadarbības formāts

2024. gada 17. oktobrī Rīgā notiek Baltijas valstu ārlietu ministriju ikgadējās konsultācijas konsulārajos jautājumos, kuru laikā konsulāro dienestu pārstāvji pārrunā aktuālās konsulārās palīdzības tēmas, tajā skaitā gatavošanos jaunā parauga Eiropas Savienības pagaidu ceļošanas dokumenta izsniegšanai no 2025. gada decembra. Tāpat tiek apspriesta efektīvas un veiksmīgas publiskās komunikācijas nozīme gan plaša mēroga krīzes, gan individuālos konsulārās palīdzības gadījumos.

“Savlaicīgas, saprotamas un patiesas informācijas nodošana krīzēs iesaistītajiem ir kritiski svarīga, jo var ietekmēt krīzes pārvarēšanas gaitu un rezultātus,” konsultāciju laikā norādīja Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktore Agnese Saliņa.

Tikšanās laikā pārrunāta Baltijas valstu nostāja jautājumos par migrācijas un mobilitātes partnerību ar trešajām valstīm. Konsultācijās īpaša uzmanība veltīta konsulāro dienestu darbam un tā uzraudzībai, tostarp apspriestas ieceres konsulāro pakalpojumu reorganizācijā.

Baltijas valstu pārstāvji arī apmainījās ar pieredzi un labo praksi sadarbībai ar ārpakalpojumu sniedzēju uzņēmumiem, kas pēdējo gadu laikā kļuvuši par svarīgiem konsulāro dienestu partneriem.

Trīs Baltijas valstu konsulāro dienestu konsultācijas ir nozīmīga un vērtīga pieredzes apmaiņa konsulāro dienestu efektivitātes uzlabošanai. Tās tiek rīkotas ik gadu pēc valstu rotācijas principa, un šogad tās notiek Rīgā. Nākošajā gadā konsulārās konsultācijas norisināsies Tallinā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI