DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Mums jābūt drosmīgākiem, sniedzot palīdzību Ukrainai un nodrošinot tās nākotni ES un NATO

“Ukraina cīnās ne vien par sevi, bet par mums visiem. Un, kad mēs  runājam par Ukrainu, mēs runājam arī par mums pašiem, jo Ukrainas panākumi kauja laukā ir tieši saitīti ar drošību Eiropā. Kā politikas veidotājiem mums – politiķiem – vajadzētu vairāk ieklausīties militārās jomas ekspertos un cieši sadarboties, lai pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā mazinātu plaisu starp civilajiem un militārajiem līderiem,” “Rīgas konference 2024”atklāšanas panelī uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Viņa arī uzsvēra, ka pašlaik nav ne mazāko pierādījumu, ka Krievija vēlētos pārtraukt savu agresiju. Brīžos, kad dzirdam aicinājumus panākt vienošanos ar Putinu, mums jāpasaka pavisam skaidri, ka par Ukrainu kaulēties nedrīkst. Mums jāturpina pārliecinošs atbalsts Ukrainai un jāpalīdz nodrošināt tās nākotni ES un NATO.

Ārlietu ministre panelī piedalījās kopā ar Lietuvas ārlietu ministru Gabrieļu Landsberģi (Gabrielius Landsbergis), ASV valsts sekretāra vietnieku Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimsu O’Braienu (James O’Brian) un Lielbritānijas Karaliskā Apvienoto dienestu institūta (The Royal United Services Institute, RUSI) ģenerāldirektori Kārinu fon Hipeli (Karin von Hippel). Diskusiju moderēja Somijas Ārpolitikas institūta pētniece Minna Olandere (Minna Ålander).

Sestdien, 19. oktobrī, Baiba Braže piedalīsies “Rīgas konference 2024” paneļdiskusijā par NATO 360 grādu stratēģiju un globālajām partnerībām kopā ar NATO ģenerālsekretāra vietnieka p.i. Borisu Rugi (Boris Ruge), bijušo Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu (Dymitro Kuleba) un Bundestāga Ārlietu komitejas vadītāju Roderihu Kīzveteru (Roderich Kiesewetter).

No 17. līdz 19. oktobrim Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā “Rīgas konference 2024” pulcē tādus augsta līmeņa ekspertus kā Vācijas federālās aizsardzības ministra parlamentāro valsts sekretāri Sīmtji Milleri (Siemtje Möller), NATO ģenerālsekretāra vietnieku izlūkošanas un drošības jautājumos Skotu V. Breju (Scott W. Bray), Libērijas aizsardzības ministri brģen. Džeraldīnu Dženetu Džordžu (Geraldine Janet George), kā arī ES īpašo sūtni sankciju īstenošanā Deividu O'Salivanu (David O' Sullivan) un amatpersonas un profesionāļus.

Par RĪGAS KONFERENCI

  • Kopš 2006. gada Rīgas konference ir nozīmīgais Ziemeļeiropas reģiona drošības un ārpolitikas forums. Tā kļuvusi par starptautisku diskusiju platformu, pulcējot ievērojamas Latvijas un ārvalstu augstākās amatpersonas, starptautiski atzītus ekspertus un mediju pārstāvjus diskusijās par Eiropas un globālās drošības un ekonomikas jautājumiem.
  • Šogad tā uzmanības centrā ir Eiropas drošības nākotne; Ukrainas uzvara karā; sankciju ietekme uz Krievijas ekonomiku un tās iekšējo stabilitāti; NATO 360 grādu stratēģija un globālās partnerības; ANO loma un darba kārtība šī brīža ģeopolitiskajā realitātē; mākslīgā intelekta ietekme uz nacionālo drošību, informācijas telpu un starptautiskajām attiecībām.
  • Šogad konferencei pieteikušies vairāk nekā 600 dalībnieku.
  • Pasākums notiks klātienē un tiešraidē, to translēs vietnē www.rigaconference.lv un pārraidīs Latvijas un starptautiskie informatīvie partneri. Translācija būs pieejama arī  sociālo mediju platformās “Facebook”, “YouTube” un citviet.

Programma

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI