DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Rīgas un Brēmenes zemessargi stiprina civilmilitāro sadarbību kritiskās infrastruktūras aizsardzībā

FOTO: Rīgas Dome / Anna Matule

24. jūlijā Rīgā, klātesot Vācijas federatīvās republikas vēstniekam Latvijā Kristianam Heltam, Zemessardzes 1. Rīgas brigāde un Brēmenes federālās zemes bundesvēra teritoriālās aizsardzības pavēlniecība parakstīja sadarbības līgumu. Līgumā parakstītāji pauž nodomu nodrošināt nepārtrauktu informācijas apmaiņu starp Zemessardzes 1. Rīgas brigādi un Brēmenes teritoriālās aizsardzības pavēlniecību. Galvenā uzmanība tiks veltīta civilmilitārajai sadarbībai valsts drošības jomā.

Strauji mainīgā drošības situācija pasaulē skaidri parāda, ka iekšzemes drošība un jo īpaši kritiskās infrastruktūras aizsardzība ir neatņemama gan Latvijas, gan Vācijas drošības arhitektūras sastāvdaļa. Tādēļ Zemessardzes 1. Rīgas brigāde un Brēmenes federālās zemes bundesvēra teritoriālās aizsardzības pavēlniecība vēlas jau esošo Rīgas un Brēmenes sadraudzību un sadarbību papildināt, nostiprināt un intensificēt arī militārajā jomā. Zemessardzes 1. Rīgas brigādes un Brēmenes teritoriālās aizsardzības pavēlniecība turpmāk apvienos un optimizēs esošās zināšanas un prasmes abu partneru interesēs. 

Abu militāro struktūrvienību štābi plāno regulāri apmainīties ar informāciju gan komandvadības, gan praktiskā sadarbības līmenī. Latvijas un Vācijas pārstāvji turpmāk piedalīsies visaptverošās valsts aizsardzības mācībās kā novērotāji. Vienošanās ietver arī savstarpēju dalību konferencēs un sanāksmēs par teritoriālo aizsardzību.

Abi partneri ir izvirzījuši mērķi intensīvi informēt lēmumu pieņēmējus politikā un uzņēmējdarbībā par valsts aizsardzības galveno nozīmi. Šādi tiks stiprināta abu valstu teritoriālā aizsardzība, uzskata Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris pulkvedis Normunds Baranovs un Brēmenes štāba komandieris pulkvedis Andreass Timms. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI