DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Norisinās militārās mācības “Detonators 2024” 

Publicitātes foto

No 7. līdz 20. oktobrim Ropažu novada Cekulē notiek ikgadējās militārās mācības “Detonators 2024”, kuru laikā tiek veikta teritorijas attīrīšana no sprādzienbīstamiem priekšmetiem Cekules bijušo munīcijas noliktavu teritorijā.  

Mācībās piedalās Zemessardzes 54. kaujas atbalsta bataljona, Mācību vadības pavēlniecības Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra karavīri, kā arī pārstāvji no Beļģijas, Francijas, Igaunijas Luksemburgas, Nīderlandes un Vācijas bruņotajiem spēkiem. Mācību norisi atbalstīs Nacionālo bruņoto spēku Militārā policija un Nodrošinājuma pavēlniecība. 

Militāro mācību “Detonators 2024” mērķis ir attīrīt zemes virskārtu no sprādzienbīstamiem priekšmetiem, kā arī veicināt sadarbību un pieredzes apmaiņu sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanas procedūrās.   

Kopš 2008. Zemessardzes 54. kaujas atbalsta bataljons katru gadu organizē šīs mācības Cekules bijušo munīcijas noliktavu teritorijā. Šī teritorija tika izmantota militārām vajadzībām laikā no 1920. līdz 1995. gadam. Šobrīd 240 hektāru lielā teritorija joprojām ir viens no lielākajiem ar sprādzienbīstamiem priekšmetiem piesārņotajiem objektiem Latvijā. Kopš 1994. gada notiek teritorijas virsmas attīrīšana no nesprāgušās munīcijas un ik gadu nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti atrod un neitralizē vairākus simtus sprādzienbīstamu priekšmetu. 

Aicinām iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un drošības apsvērumu dēļ neapmeklēt bijušo munīcijas noliktavu teritoriju Cekulē. Ja atrodat sprādzienbīstamus priekšmetus, lūdzam tos neaiztikt, nemēģināt izjaukt vai pārvietot. Atraduma vieta, cik iespējams, jānožogo un jāiezīmē. Par atradumu jāziņo tuvākajā Valsts policijas nodaļā (tālruņa numurs 110) vai zvaniet uz numuru 112, sniedzot īsu priekšmeta aprakstu un rīkojoties atbilstoši saņemtajiem norādījumiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI