DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tieslietu padome izveido komisiju, kas lems par atļauju piedalīties tiesneša vai prokurora amata kandidātu atlasē 

Piektdien, 1. martā, Tieslietu padome rakstveida procesā lēma par komisijas izveidi, kas lems par atļauju piedalīties tiesneša vai prokurora amata kandidātu atlasē personai, kura ir izdarījusi noziedzīgu nodarījumu aiz neuzmanības. 

Komisijas sastāvā apstiprināti: Latvijas Tiesnešu biedrības pārstāvis Latgales apgabaltiesas tiesnesis Andris Zutis, Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrības pārstāvis Administratīvās apgabaltiesas tiesnesis Agris Dreimanis, Latvijas Prokuroru biedrības pārstāve Dienvidkurzemes prokuratūras prokurore Liene Eglāja, Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases komisijas pārstāve Augstākās tiesas senatore Sandra Kaija, Tiesnešu ētikas komisijas pārstāve Kurzemes apgabaltiesas tiesnese Aiva Daidere, Prokuroru atestācijas komisijas pārstāvis Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta Prokuratūras funkciju īstenošanas koordinācijas nodaļas prokurors Agnis Pormalis. 

Jau ziņots, ka Tieslietu padome 2024. gada 12. februārī apstiprināja kārtību, kāda komisija lems par atļaujas piešķiršanu personai, kura izdarījusi noziedzīgu nodarījumu aiz neuzmanības, piedalīties tiesneša vai prokurora amata kandidātu atlasē. Kārtība izstrādāta, pamatojoties uz grozījumiem likumā „Par tiesu varu” un Prokuratūras likumā, izpildot Satversmes tiesas 2022. gada 15. decembra spriedumu lietā Nr.2021-41-01. 

Tieslietu padome uzsver, ka tiesiskā valstī Satversmes tiesas spriedums ir izpildāms obligāti. Vienlaikus norāda, ka šādu gadījumu vērtēšana ir attiecināma uz retiem izņēmumiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI