DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tieslietu padome precizē rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases kārtību 

Otrdien, 23. jūlijā, Tieslietu padome rakstveida procesā lēma veikt precizējošus grozījumus rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases kārtībā. 

Ar grozījumiem tiek precizēts, ka ceturtajā atlases kārtā rakstveidā sniedzamo atbilžu jautājumi tiek publiskoti. Tāpat atlases kārtībā tiek precizēts, ka pretendenta atbilstību nevainojamas reputācijas kritērijam rajonu (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases komisija var izvērtēt visas atlases gaitā. Līdz šim praksē tas jau ir darīts un ar grozījumiem tiek nostiprināts kārtībā. Vienlaikus ar grozījumiem tiek mazināts ceturtajā kārtā rakstveida atbilžu vērtējuma īpatsvars, jo rajonu (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases komisija turpmāk atlases procesa vērtēšanā lielāku īpatsvaru piešķirs pretendenta uzvedības kompetencēm, nevis rakstveida atbildēm. Grozījumi rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases kārtībā stāsies spēkā 2024. gada 23. jūlijā. 

Tieslietu padome iecēla arī divus tiesu priekšsēdētāja vietnieka pienākumu izpildītājus. Tiesnese Sanita Kanenberga iecelta par Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja vietnieka pienākumu izpildītāju līdz brīdim, kad noslēgsies konkurss uz Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja vietnieka amatu. Savukārt tiesnese Vita Vjatere iecelta par Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieka pienākumu izpildītāju līdz brīdim, kamēr noslēgsies konkurss uz Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieka amatu. 

Tieslietu padome lēma pārcelt tiesnesi Silviju Saleniecei – Linužu no Latgales rajona tiesas Ludzā uz Latgales rajona tiesu Rēzeknē ar 2024. gada 24. jūliju. 

Papildu informācija: 

Ja ir beidzies likumā noteiktais tiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētaja vietnieka vai tiesu nama priekšsēdētāja amata pilnvaru termiņš, Tieslietu padome pēc Tiesu administrācijas priekšlikuma ieceļ priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju no priekšsēdētāja vietnieku vidus, ja vietnieku nav – no attiecīgās tiesas tiesnešu vidus. 

Tieslietu padome pēc tieslietu ministra priekšlikuma lemj par tiesneša pārcelšanu uz citu tiesneša amata pienākumu izpildes vietu tiesas darbības teritorijas ietvaros, ja tiesnesis devis savu piekrišanu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI