DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Konferencē diskutēs par virtuālās valūtas izmantošanu noziedzīgos nodarījumos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tieslietu ministrija sadarbībā ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību Latvijā šī gada 9. un 10. septembrī organizē konferenci  “Starptautiskā pieredze līdzekļu iesaldēšanā un konfiskācijā digitālajā vidē – virtuālajā valūtā”. Konferences ietvaros plānots diskutēt par virtuālās valūtas iesaldēšanu, konfiskāciju, apsaimniekošanu un dažādiem cilvēktiesību aspektiem konfiskācijas procesā, kā arī izglītot praktiķus, lai sekmīgāk atklātu, izmeklētu un iztiesātu noziedzīgus nodarījumus saistībā ar virtuālajām valūtām. 

Ņemot vērā virtuālas valūtas funkcijas, to var viegli digitāli nosūtīt, glabāt vai tirgot un tā var funkcionēt kā apmaiņas līdzeklis finanšu darījumu tirgū. Vienlaikus virtuālo valūtu nozīmība un popularitāte mūsdienu sabiedrībā pieaug, jo ik dienu tiek izveidotas jaunas virtuālās valūtas, kas diemžēl arī veicina ļaunprātīgu rīcību ar to, tādējādi sekmējot jaunu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.  

Kā norāda Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Virtuālā valūta mūsdienās ir kļuvusi par rīku, ko izmanto noziedzīgos nodarījumos gan krāpniecībā, gan naudas atmazgāšanā, gan terorisma finansēšanā, līdz ar to izmeklētājiem, prokuroriem un tiesnešiem arī Latvijā ir izaicinājums atklāt paveiktos noziedzīgos nodarījumus un panākt krimināltiesisko attiecību taisnīgu regulējumu. Tāpēc būtiski jau preventīvi sagatavot speciālistus ar kibernoziegumiem saistītām situācijām, lai digitālajā vidē mazinātu noziedzīgus nodarījumus ar virtuālo valūtu izmantošanu.” 

Konferencē piedalīsies Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu eksperti, kas ikdienā risina jautājumus saistībā ar virtuālās valūtas krimināltiesiskajiem aspektiem, sniedzot speciālistiem izglītojošu ieskatu līdzšinējā tiesu praksē šāda veida noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanā un atklāšanā. 

Konferenci organizē Eiropas Sociālā fonda projekta “Justīcija attīstībai” (Nr.3.4.1.0/16/I/001) ietvaros. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI