E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9262
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Visas pienākošās summas ir jāsaņem darba attiecību pēdējā dienā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. martā, 2016
Inese

Labdien, nesen vērsos pie Jums ar jautājumu par atvaļinājuma kompensāciju, pārtraucot darba attiecības. Tagad mani interesē cits jautājums, kompensācija pienākas par 5 gadiem (5 atvaļinājumi) + 3 algas, summa sanāk pieklājīga! Darba devējs sāk čīkstēt – naudas nav, nevar uzreiz visu izmaksāt! Jautājums - kā lai es sevi nodrošinu, lai man visu izmaksā, ja ne uzreiz, bet kaut vai pa daļām? Kādu dokumentu sastādīt, lai pēc tam varu vērties kaut kur pēc palīdzības? Algas saņemam caur kasi. Atlūguma iesniegumā esmu norādījusi, ka vēlos, lai izmaksā gan algu, gan atvaļinājuma kompensāciju.

A
atbild:
08. aprīlī, 2016
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Saskaņā ar Darba likuma 128. panta pirmo daļu darba devējam ir pienākums, atlaižot darbinieku no darba, atlaišanas dienā izmaksāt viņam visas pienākošās naudas summas. Ja darbinieks atlaišanas dienā nav veicis darbu, viņam pienākošās naudas summas izmaksā ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc tam, kad darbinieks pieprasījis aprēķinu.

Ja darba devējs darbiniekam pienākošās naudas summas likumā noteiktajā termiņā nebūs izmaksājis, secināms, ka noticis Darba likuma pārkāpums. Sekojoši Jums savu likumīgo interešu aizstāvībai pastāv iespēja vērsties Valsts darba inspekcijā vai tiesā un prasīt piedzīt no darba devēja neizmaksāto naudas summu, kā arī nodarīto zaudējumu atlīdzību.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas