E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9145
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma pagarinājuma apmaksa

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. martā, 2016
Karīna

Labdien! Lūdzu sniegt skaidrojumu par atvaļinājuma aprēķina pareizību summētam darba laikam: darbiniekam atvaļinājuma samaksa tiek aprēķināta stundas vidējo izpeļņu reizinot ar stundu skaitu atvaļinājuma laikā pēc plānotā grafika, kas viņam būtu bijis jāstrādā. Atvaļinājuma laikā iekrīt arī svētku dienas, kuras, ja iekrīt darbinieka maiņas grafikā, tiek iekļautas kopējo apmaksāto atvaļinājuma stundu skaitā. Atvaļinājums tiek pagarināts par svētku dienu skaitu. Kā apmaksāt atvaļinājuma pagarinājumu? Vai arī apmaksāt pēc darbinieka grafika noteiktās stundas?

A
atbild:
07. aprīlī, 2016
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Atvaļinājuma naudas aprēķināšanas kārtību, t.sk. arī gadījumos, ja atvaļinājums tiek pagarināts par svētku dienu skaitu, nosaka Darba likuma 75. panta astotā daļa, proti: „Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma vai apmaksātā papildatvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vai stundas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu vai stundu skaitu atvaļinājuma laikā”.

Tātad Darba likuma 75. panta noteiktajā kārtībā jāaprēķina, kāda ir bijusi darbinieka dienas vai stundas vidējā izpeļņa, iegūtais rezultāts jāreizina ar darba dienu vai stundu skaitu atvaļinājuma laikā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas